20.11.09

Ihmisten aiheuttama ilmastonmuutos peruttu, ehkä

We feel that climate science is, in the current situation, too important to be kept under wraps.

We hereby release a random selection of correspondence, code, and documents.

- Anonyymi


East Anglian ilmastotieteiden laitos joutui tuhman hakkerin tähtäimeen. Perjantaina netissä julkaistiin iso tiedosto. Se sisältää yli tuhat sähköpostia ja valtava määrä luettavaa. Hakkerin paljastamat sähköpostit yli kymmenen vuoden ajalta ovat nyt tiukan seulontaprosessin kohteena. Sähköpostit ovat kaikella todennäköisyydellä aitoja. Julkaisija on myös valikoinut tiedostoon pakatut viestit, joten kokonaisuuden hahmottaminen ei ole helppoa. Sähköposteissa käydyissä keskusteluissa ilmastotutkijat säätelevät lukuja. He pohtivat miten saisi vaikuttavimmat listat tutkijoiden allekirjoituksia ilmastopanikoinnin aiheuttamiseksi. Politiikkaa ja pilakuvia ilmastoskeptikoista. Kuolleeseen ilmastoepäilijään kohdistuvaa vähemmän korrektia kommentointia. Pyyntöjä deletoida sähköpostiviestejä.

Ja niin edelleen.

Toistaiseksi ei ole ilmaantunut tietoa siitä, että mitkä tutkimukset ovat nyt epäluotettavia. Suomeksi: mitkä tutkimukset on väännetty näyttämään vääriä tuloksia ja miten ne vaikuttavat ilmastotieteeseen. Tärkeintä olisi erottaa ne aineiston monimutkaisuudesta johtuvat säätelyt tahallisista vääristelyyn perustuvista säätelyistä.

Onko mikään vuotaneista viesteistä paljastanut jotain mikä on ristiriidassa AGW-uskonnon virallisen julkisivun kanssa? Ehkä asia selviää blogosfäärissä jo tämän viikonlopun aikana.

Elämme jänniä aikoja. Tässä on ainekset kaikkien aikojen suurimpaan tiedemaailman skandaaliin. RealClimate-sivulla yritetään laittaa sähköposteja asiayhteyteen.

4 comments:

Anonymous said...

Kaikkien "ilmastomuutosskeptikoiden" pettymykseksi mistään ei ole kuitenkaan paljastunut mitään, mikä olisi todistanut, että koko ilmastotutkimus on Soroksen sponsoroima salaliitto jolla ajetaan uutta maailmanjärjestystä.

Aqua Fortis said...

Ei silti, sanoisin että aika hurja PHAIL jos meillä ei ole syytä epäillä näiden autenttisuutta. Sen voin sanoa, että denialistit eivät tule pysymään pöksyissään.

Aqua Fortis said...

Niin no... ei siinä näköjään kauaa kestänyt :I

http://paranormaaliblogi.net/index.php/2009/11/21/ilmastonmuutoshuijaus-varmistunut-todeksi/

Jotta jymyuutinen

Paholaisen Asianajaja said...

Toistaiseksi raskauttavinta on tuo tutkimusdatan panttaaminen ja jopa sen deletoinnilla uhkailu, ettei vain ilmastoskeptikko pääsisi sotkemaan kuvioita.

Juuri sellainen asenne, joka pitäisi häätää tiedemaailmasta soihtujen ja talikoiden kera.