18.4.11

Kristittyä vainotaan Britanniassa

WDH-firman sähköasentaja Colin Atkinson koki karmeaa syrjintää työpaikallaan. 64-vuotias koristeli työpaikkansa työautoa. Hän asetteli kojelaudalle käsintehdyn ristin, jolla juhlistetaan palmusunnuntaita. Toinen työntekijä huomautti, että risti on näkyvällä paikalla ja joku ei ehkä tykkää siitä. Siitä seurasi kurinpitotoimella uhkailua. Aivan selvästi kristinuskoa vihaava pomo ei suostunut millään joustamaan. Atkinson on shokissa ja tyrmistynyt ja masentunut. Miksi viatonta miestä vainotaan tällä tavalla?

"I have always had that cross in my van. It's a symbol of my personal faith. It's not offensive. It's in a discreet place and I am acting lawfully."


Katsokaa nyt! Risti on aina ollut näkyvillä autossa. Se on merkki henkilökohtaisesta uskosta. 23 senttimetriä korkea risti ei loukkaa ketään. Atkinson noudatti lakia.

Mutta WDH:n tyrannimainen pomo ei jousta. Hän selittää asiat aivan toisella tavalla.

"It is not about religion - it's simply about employees not displaying personal items in company vehicles.

"Mr Atkinson has failed to mention that it is permissible for WDH employees, including himself, to display religious artefacts and other personal possessions on their desks and themselves."

Atkinson on saanut pitää ristejä esillä toimistopöydällään ja kaulallaan. Ohjesäännöt kieltävät kaikenlaisen irtaimiston kiinnittämisen työautoihin. Sama kielto koskee muslimeja, buddhalaisia, skientologeja, wiccoja, ateisteja ja kristittyjä. Atkinson ja häntä tukevat kristityt ovat kuitenkin saaneet käännettyä tilanteen kristityn syrjimiseksi.

Christian Legal Centre on silittämässä Atkinsonin päätä. He kertovat, että Atkinon oli rikkonut WDH:n sääntöä jo 15 vuoden ajan. Kristinuskon merkittävän historian takia yhtiön sääntöjen pitäisi joustaa kristillisten symbolien edessä. Siis, yhtiön on sallittava kristillisten symbolien esittäminen kaikkialla missä kristitty haluaa, eikä pelkästään työpöydillä tai työntekijöiden päällä. Kaikki vähempi esittely on aivan selvää syrjintää.

Daily Mail onnistuu esittelemään tapahtumat lähes leijonille viskattavaan sävyyn.

1 comment:

Anonymous said...

Papparaisesta suorastaan tihkuu Persun (sanaleikki tahallinen) haju.