16.4.11

Sana sunnuntaille: Vaalimainos

Eduskuntavaalit ovat päättymässä. Postiluukusta on kolissut kiihtyvällä tahdilla vaalimainoksia. Päätin tarkkailla niiden monipuolista sisältöä. Ehdokkaiden suuren määrän takia tyydyn poimimaan vaalisloganit. Olisiko niiden sisältö tarkkailemisen arvoista? Erottuisiko joku ehdokas edukseen?

Harri Jaskarin iskulause on "Asioiden ajaja". Se on hyvä asia, sillä ehdokkaan ei kannata olla ajamatta asioita eduskunnassa.

Lääketieteen tohtori Hanna Tainio vaatii verotusta oikeidenmukaiseksi ja lisää työpaikkoja Suomeen. En ole aivan täysin varma, mutta luulen ettei hän ole yksin vaatimustensa kanssa. En löytänyt yhdestäkään vaalimainoksesta vaatimuksia epäreilusta verotuksesta ja työttömyyden lisäämisestä.

Toinen ehdokas varastaa huomion muilta ehdokkailta. Radikaalina naisena hän haluaa tukea perheille, turvallisempia asuinalueita, sekä oikeutta rikosten uhreille. Huhuh. Muilla ehdokkailla on ongelmia päästä samalla tasolle. Nyt näyttäisi automaattisesti siltä, että vain tämä naisehdokas on muistanut noin tärkeät asiat.

Kautta linjan näyttäisi siltä, ettei ehdokkaiden naamojen vierestä löydy toivomuksia rikollisuuden lisäämisestä, työttömien määrän kasvusta, opetuksen laadun huonontamisesta, tai sisäpolitiikan päätösvallan siirtämistä Somaliaan. Äänestäjä pakotetaan etsimään nyansseja vaalimerestä.

Onneksi ulapalla seilaa huomioitavan arvoisia ehdokkaita. En tiedä ovatko he äänestämisen arvoisia. Otto-Pelle on sinun puolellasi kaikkia vastaan.Eikä unohdeta Piraattipuolueen ehdotonta äänipuhallinta Murua. Ääni Murulle on ääni Kissojen ylivaltaa vastaan.

2 comments:

Tomi said...

Hyi, hyi, ei poliitikkoja ja polittikkaa saa pilkata.
Itsewasiassa poliitiikan pilkkaaminen pitäisi säätää rangaistavaksi.

Maria said...

Valintani on merirosvopuolue! o/ Yarrrrrr