28.4.11

Obamagaten loppu, viimeiset henkäykset

Kuten uutisissa tänään kerrottiin, presidentti Obama pyysi Havaijin osavaltiolta alkuperäisen syntymätodistuksen julkaisulle. Osavaltion virkamieskoneisto suostui, sillä loppumaton kyselyjen virta vei aikaa ja rahaa oikealta työltä. Näin todistamme salaliittoteorian loppua, sillä varmasti kaikki Birther-liikkeen kannattajat laittavat rukkaset naulaan ja pensselit santaan. Eivät ainakaan ilman tappelua. Välittömästi nettiin ladatun pdf-tiedostan tarkastelun jälkeen alettiin huomauttelemaan epäselvyyksistä.

Tuoreimmat protestit ovat:

A) PDF-tiedoston muodossa julkaistun syntymätodistuksen tiedosto sisältää kerroksia.Mitä tämä tarkoittaa? Obamakoneiston väärentäjäekspertit unohtivat jotakin olennaista? Vai kuten National Review toteaa: Se on Adobe Acrobat-ohjelman tapa luoda skannatuista kuvista luettavia PDF-tiedostoja.

What’s plausible is that somewhere along the way — from the scanning device to the PDF-creation software, both of which can perform OCR (optical character recognition) — these partial/pseudo-text images were created and saved. What’s not plausible is that the government spent all this time manufacturing Obama’s birth certificate only to commit the laughably rookie mistake of exporting the layers from Photoshop, or whatever photo editing software they are meant to have used. It’s likely that whoever scanned the birth certificate in Hawaii forgot to turn off the OCR setting on the scanner. Let’s leave it at that.


Ilmiö on helposti toistettavissa ja niin onkin tehty. Kun joku skannaa sivun ja siirtää sen Adobe Illustrations -ohjelmaan tarkasteltavaksi, niin kyseinen ohjelma luo nuo hämäävät kerrokset.

B) Tarkkaavaisimmat Birtherit huomasivat, että syntymätodistuksessa lukee Obaman isän tiedot. Tiedoissa mainitaan, että hänen kotimaansa on Kenia. Mutta Obama syntyi vuonna 1961. Kenian valtio tuli itsenäiseksi joulukuussa vuonna 1963! Sitä ennen paprissa pitäisi lukea siirtokunnan virallinen nimi: British East Africa Protectorate

Haha! JÄITTE KIINNI, VÄÄRENTÄJÄT!

Tai sitten voimme vaikka katsoa National Geographic Magazinen vuoden 1960 kartoista millä nimellä kyseistä maaplänttiä kutsuttiin. British East Africa Protectoraten kohdalla lukee Kenya. Hämmästyttävää! National Geographic Magazine on mukana salaliitossa! Korjaan, oli mukana salaliitossa jo 60-luvulla. Hups! Korjaan, mukana salaliitossa jo 50-luvulla.

C) Viimeinen argumentti tulee kaikkien rakastamalta Orly Taitzilta: Obaman isän roduksi on merkitty "African" vaikka 60-luvulla siinä olisi pitänyt lukea "Negro"!
Kuten aina ennenkin, on Orly taas väärässä. Kenian väestölaskelmissa 60-luvulla rotuvaihtoehdot olivat: Eurooppalainen, Somali, Arabi, tai... Afrikkalainen. Aasialaisten täytyi täsmentää olivatko he pakistanilaisia vai intialaisia.

Nyt tämä p@%#+ saa riittää. Ilmoittakaa kommenteissa, jos joku jossain onnistuu löytämään jotakin tarkastelemisen arvoista syntymätodistuksesta.

8 comments:

Sähis said...

No ehkä seuraava looginen ratkaisu on, että Obama ottaa syntymätodistuksensa kauniisti kätösiinsä ja käy birther-liikkeen jäsenet yksitellen läpi. Aloittaen vaikka Donald Trumpista, joka omien sanojensa mukaan tallustelee silloin tällöin syntymätodistus mukanaan.

Tai sitten joudumme ehkä hyväksymään sen tosiasian, ettei joihinkin ihmisiin järkipuhe tehoa sitten millään, kun mieli on jotain päättänyt.

Jotenkin tämän tyyppinen tulevaisuus kävi mielessäni eilen illalla, kun huomasin uutisen aiheesta. Lienen joko selvännäkijä tai kyyninen.

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.youtube.com/watch?v=XcWQw2AAIho

Anonymous said...

"Tai sitten joudumme ehkä hyväksymään sen tosiasian, ettei joihinkin ihmisiin järkipuhe tehoa sitten millään, kun mieli on jotain päättänyt."

Ja muita vaihtoehtoja:
a) miksi tappaa hyvä propaganda-ase, vaikka se ei olisikaan totta (onko sillä väliäkään)
b) hups, olinkin väärässä, mutta en aio sitä myöntää, vaan jatkan inttämistä kunnes vastapuoli vaikenee

Näiden kolmen yhdistelmää ei murreta rationaalisella argumentoinnilla. Olen varma siitä, että Obaman hautajaisissakin joku muistaa huomauttaa, että hän ei ollut oikea amerikkalainen.

Sähis said...

Sad but true

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Lyödäänkö vetoa, että birherläiset eivät tee sitä minkä jokainen reilu ja suoraselkäinen ihminen tekee.

Eli kirjoittaa suoran anteeksipyynnön, myöntää tehneensä heppiisin perustein salaliittoteorian ja aiheuttaneensa suoranaista kiusaa ja harmia viattomalle ihmiselle, kyseenalaistaen hänen oikeutensa esim. työpaikkaansa ja luotettavuuden noin yleisemminkin.

Että he kertoisivat että koko juttu oli liioiteltua ja hätiköityä paska -ajattelua jossa ei ole epistemologisesti hyväksyttävän väiutteen aavistuksiakaan. Että juttu oli liioiteltua paranoiaa.

Saati, että tunnustaisivat että tämä liioitteluhenkisyys vaikuttaa muuallakin heidän argumentaatioissaan, ja että itse asiassa tarkemmin analysoiden samanlainen mutkien oikominen onkin kaikessa heidän muussakin salaliittopelotteluisssaan. Että niissä on analoginen perustelurakenne ja taustalogiikka. Ja että tämä pitäisi muistaa kun lukee suunnilleen mitään mitä he ovat kirjoittaneet koskaan missään.

Paholaisen Asianajaja said...

Meillä on faneja Paranormaaliblogissa.

http://paranormaaliblogi.net/index.php/2011/04/28/onko-obaman-syntymatodistus-vaarennos/

valomies said...

Kiitos blogista! On hyvä että joku viitsii tuoda vähän järkeä tähän vouhotukseen. Hyvää jatkoa!

Paholaisen Asianajaja said...

Kiitän, valomies.