8.9.11

Ei syrjintää vaan arvojen puolustamista, tai jotain

Rachel Aviles vietti peruskoulunsa viimeistä vuotta kristillisessä The Master's Schoolissa Connecticutissa. Kyseinen koulu on laadukas paikka ja ilmoittaakin ottavansa vastaan muiden uskontojen edustajia. Koulu valmentaa koululaisia akateemiselle uralle. Opetus on kallista, mutta erittäin tasokasta. Rachel oli aina suosittu ja pärjäsi hyvin koulussa. Hän oli uskonnoton tyttö. Se ei kuitenkaan haitannut ollenkaan elämää yksityisessä koulussa. Kavereita riitti ja opettajat olivat mukavia. Kirjojen lukeminen oli tärkeämpää kuin uskonnollinen paasaus.

Kunnes Rachelin elämästä paljastui jotakin kammottavaa, vastenmielistä ja saastaista.

Luokkaretkellä Rachel piti kädestä toista tyttöä, kuten koulussa ystävillä on tapana. Tämän lisäksi hän puhui kännykkään vitsinä "vaimopuhelua" toiselle tytölle. Rachel ei pitänyt käytöstään mitenkään outona. Mutta huhut epäsoveliaasta käytöksestä kantautuivat opettajien korviin asti. Tyttöjä otettiin puhutteluun. Heiltä tiedusteltiin minne päin seksuaaliset suuntaukset osoittavat.

Rachel oli rehellinen ja kertoi olevansa *drum roll* lesbo. Kaikki hänen ystävänsä tiesivät sen. Opettajat eivät tienneet. Heteronormatiivisuuden pyhyyttä täytyi suojella, joten opettajat suosittelivat Rachelia lähtemään koulusta. Se oli koulun maineen kannalta parempaa kuin koululaisen erottaminen. Yksityisenä kouluna Master's Schoolilla olisi ollut oikeus erottaa Rachel.

Kuten naispappeuden ja kirkkojen vihkimiskinasteluja kommentoidessani olen todennut, olen tässäkin sitä mieltä, että uskonnollisilla järjestöillä ja laitoksilla täytyy olla oikeus syrjiä ihmisiä. Siinä missä Räsänen ja kumppanit vetoavat perusarvoihin ja uskonnollisen vakaumuksen kunnioittamiseen, minä haluan osoittaa samoja asioita sormella ja sanoa "Kattokaa ny hyvät ihmiset mitä noi tekee!"

Kaikesta tapahtuneesta huolimatta Rachel ei tahdo mitään pahaa entiselle koululleen. Hän toteaa haastattelussa: "Just because you've been wronged doesn't mean you have the right to wrong back."

Uskonnoton on sisäistänyt hyvin kristillistä moraalia.

3 comments:

Tomi said...

Ehkä kaikkien lasten tulisi käydä kristillistä koulua, jotta kasvaiivat moraalisiksi ja hyviksi.

Anonymous said...

Nokia-mission poispotkitun johtajan diagnoosi oli uskonnollishenkinen vinouma, eli hän oli henkisesti kallellaan. Oikea uskovainen on suoraselkäinen, eikä ole kallellaan mihinkään suuntaan. Pisan torni on selvästi ihan umpihomo.

Olethan muistanut tarkkailla ryhtiäsi?

Anonymous said...

Anon, ottaen huomioon Pisan tornin luonteen katolisen kirkon kellotornina ja katolisen kirkon pappien kokeman kaltevuuden lasten suhteen, saattaisimme vedellä jonkinlaisia johtopäätöksiä kumpaisenkin laitoksen perustusten lujuudesta.

Toki on myönnettävä että molemmilla tahoilla omanlaisensa taipumus vetää puoleensa huomiota.