14.9.11

Kreationismi kukkii taas Brunswickissä

Varmasti muistat Brunswickin vuodelta 2008. Kukapa meistä ei olisi seurannut kerran päivässä miten pieni koululautakunta yrittää ujuttaa kreationismia koululuokkiin. Yritys epäonnistui, mutta tappio ei koskaan lannista kreationismia. Tänä vuonna on käynnissä uusi kampanja. Jälleen kerran koulun opetuksesta päättävään lautakuntaan on äänestetty uskossaan vankkoja kreationisteja. He haluavat tasapuolista opetusta lapsilleen, eli evoluution vastapainoksi luokissa täytyisi puhua jotakin luomisopista. Uusin ryntäysyritys on melkein loppuun asti harkittu, sillä asiaa ajava William Sue on pohtinut asiaa lakiasioista jotakin tietävän koulunvalvoja Edwards Prudenin kanssa. Suella on suunnitelma: Kristillinen lakifirma argumentoisi oikeudessa luomisopin lisäämisestä opintosuunnitelmaan.


Mikä voisi mennä pieleen?

Koulun lakimiehet olivat tutkineet ehdotusta. Ennakkotapausten läpikäymisen jälkeen heillä oli selkeä vastaus Suelle. Korkeinta oikeusastetta myöten on päätetty, ettei kreationismia saa opettaa julkisissa kouluissa.

Koululautakunnan johtaja Shirley Babson on Suen puolella korkeinta oikeutta vastaan.

"Luulen, että kaikki koululautakunnassa haluaisivat opettaa luomisoppia. Meidän mielestämme kansakuntamme on muuttunut niin poliittisesti korrektiksi ettei Amerikassa ole enää uskonnonvapautta. He haluavat vapauden uskonnosta."


Sue on myös huolissaan uskonnosta, vaikka varmasti taustalla on vain huoli pätevästä opetuksesta kouluissa eiköstä vain. Hän toteaa, että perustuslaissa olevaa uskonnon ja valtion välistä eroa on tulkittu väärin.

"Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän ymmärrän, että me olemme täällä vain lyhyen hetken ikuisuudesta. Minua huolestuttaa, että kansakuntamme ja monet sen johtajista vievät meitä kauemmaksi Jumalasta."


Luomisoppia ei siis voi millään ilveellä opettaa seurakuntien kerhoissa lapsille, vaan sen on päästävä osaksi verorahoilla maksettua opetusta. Kaikki muu on kristittyjen syrjintää.

No comments: