18.1.07

Reikiä, komisario Palmu

Tänä vuonna yritän keskittyä hieman enemmän humpuukihoitoihin ja aloitan kriittisen tarkastelun reikistä, tuosta ihanan olemattomasta hoitotavasta. Laitat vain kätesi hoidettavan päälle ja universumin loppumaton energia hoitaa vaivat pois. Hinta tunnin hoidosta 35€. Taas alkaa harmittamaan tämä kriittinen ajattelu. Oikealla ajattelutavalla olisi rahahuolet myös parannettavien asioiden listalla.

Mutta reikistä lisää ensi viikolla.

4 comments:

Nice Devil said...

mielenkiintoinen nimi blogillasi.

eilen kyselin blogissani kävijöiltä vihjeitä hyvistä blogeista. vain oma kommenttini on siellä toistaiseksi kun löysin heti yhden- itse ja nyt toisen ;)

Paholaisen Asianajaja said...

Olen huomannut, että kommentteja tulee entistä nopeampaan tahtiin. Ehkä se tarkoittaa, että blogini on saavuttanut jonkinlaista statusta tässä vuoden varrella.

Anonymous said...

Minusta näissä huuhaa-hoidoissa olisi järkevämpi keskittyä ihmettelemään, miksi ihmiset käyttävät niitä kuin siihen, että ne ovat huuhaata. Ilmeisesti lääkärit ja tavallinen terveydenhuolto ei pysty jotakin tarjoamaan, kun ihmiset käyttävät vaihtoehtohoitoja. Ja harvoin kysymys on mistään huijaamisesta, vaan enemmänkin tyytyväisistä asiakkaista.

Anonymous said...

"Vaihtoehtolääketiede" on siitä mielenkiintoinen juttu, että se sanoo ihmiselle että "normilääketiede hoitaa vain oiretta, mutta ei tautia", ja että "he kohtelevat ihmistä kokonaisuutena". Käytännössä tilanne on kuitenkin miltei toisin päin;

Lääketiede hoitaa vain tautia, ja jättää henkisen puolen pois, ja "vaihtoehto" ottaa placebon voimalla sen "varoituslampun" irti.

Ihmiset käyttävät vaihtoehtohoitoja, koska ne ovat "kivaa", he lisäksi tuntevat vaihtoehtolääketieteen kannanotot henkisyyteen ja ihmiseen toivottavampina ja lohdullisempina. On kuin lapsi karkkikaupassa, paitsi että tässä tapauksessa ei ole ketään antamassa kuria(paitsi skeptikot, joille taas vedotaan "Elä väitä että hampaat menee, puhutaan siitä kuinka maistuu makealta ja tekee hyperaktiivisen ja iloisen mielen".)