12.12.07

Operaatio Lumikki

Vai operaatio Lumivalkoinen? Anyways, kyseessä oli skientologien yritys tuhota heidän kannaltaan haitallisia dokumentteja.

Se tapahtui 70-luvulla. Skientologiakirkko antoi operaatiolle nimen Snow White. He tiesivät papereista jotka olisivat haitallisia L. Ron Hubbartille ja skientologiakirkolle. Heillä oli käytössä n. 5000 "agenttia" eli kirkon jäsentä. Puhelimien salakuuntelua, soluttautumista ja varkauksia käytettiin keinona tavoitteen saavuttamiseen. Skientologit kohdistivat toimensa lähetystöihin ja yksityisiin yrityksiin. Tämä oli historian suurin soluttauminen Yhdysvaltojen hallitukseen. He pääsivät varastamaan jopa USA:n veroviraston papereita.

Skientologit kuitenkin narahtivat, kuten vaarana on noin suurissa operaatioissa. 1977 FBI teki ratsian skientologien toimistoon Los Angelesissa. Samalla paljastui toinen skientologien laiton operaatio. Yksitoista johtavaa skientologia saivat istua oikeudessa. Mm. L. Ron Hubbartin vaimo Mary Sue Hubbart tunnusti rikokset. Heidät tuomittiin liittovaltion oikeudessa n. viideksi vuodeksi vankilaan.

Skientologit eivät virallisesti kommentoi tätä asiaa, vaan sanovat kyseessä olleen vain kopiopaperin varastamista. Ja laittomuuksiin syyllistyneet (ryhmä nimeltään Guardian's Office) olivat kirkon sisäinen ja itsenäinen ryhmä, joka teki laittomuuden ilman skientologien hyväksyntää (outoa, että Hubbartin vaimo teki jotain noin suurta miehensä selän takana). Guardian's Office lakkautettiin, ja sen tilalle perustettiin Office of Special Affairs, OSA.

Lisää luettavaa:

Skientologiakirkkoon soluttautumista.

No comments: