15.12.07

Uusi Dover?

Veikkailin, että Doverissa tapahtunut vääntö tehtäisiin uudelleen Floridassa, mutta nyt eräs toinen paikkakunta on pulpahtanut pinnalle:

Pymatuning Valleyn kouluissa opetetaan evoluutiota. Vain evoluutiota. Tämä on saanut jotkut vanhemmat vihaisiksi. Frank Piper ei tykkää siitä, että hänen tyttärelleen opetetaan viidennellä luokalla koulussa "Big Bang teoriaa", mutta sen vastapainoksi ei opeteta Darwinin evoluutioteorian vaihtoehtoa. Eikä tässä kaikki: Frankin tytär on saanut parhaimpia arvosanoja, mutta sai hylätyn "Big Bang teoria"-kokeessa.

"Me olemme krisittyjä", herra Piper sanoo. "En edes voinut auttaa häntä sillä en ymmärtänyt sitä." Tuskin viidennellä luokalla opetetaan kosmologian hienouksia, mutta olisi kiva tietää kuinka kiperiä kysymyksiä hänen tyttärelle on esitetty.

Paikallisen koululautakunnan puheenjohtaja Brad Lane on luullut, että kouluissa on opettu "molempia osapuolia." Nyt koulunviranomaisista löytyy halukkaita ottamaan selvää voisivatko he opettaa kreationismia osana luonnontieteitä.

Nyt ymmärrän miksi Discovery Insitute ei halua, että kouluissa opetetaan Älykästä suunnittelua. Tällaiset vanhemmat ja viranomaiset aiheuttavat valtavaa vahinkoa heidän liikkeelleen, niin julkisuudessa kuin lakituvissa. Jos Pymatuning Valleyn kouluissa aletaan opettamaan jotain mikä ei kuulu osavaltion opetussuunnitelmaan, niin Kitzmiller vs Dover toistuu erittäin todennäköisesti aivan samalla lopputuloksella.

IDeisteillä on entistä suuremmat vaikeudet esittää, että ID-teoria on vain tiedettä eikä uskontoa.

"I believe God created the world for a purpose. The Designer of intelligent design is, ultimately, the Christian God."

- William Dembski, 2007

Ehkä nyt Uncommon Descentistä ei saa bannia jos epäsuorasti mainitsee ID:n jotenkin liittyvän kristinuskoon.

No comments: