24.5.09

Vanhemmilla on oikeus tappaa lapsensa, osa 2

Vaihtoehtoterapeutit painottavat vanhempien oikeuksia, joihin lukeutuu mm. oikeus tapattaa lapsensa. Vanhempia ei saisi pakottaa laittamaan lapsiaan lääketieteelliseen hoitoon. Yhdysvalloissa on surullinen esimerkki siitä miten vanhempia rangaistaan pelkästään oikeuksien käyttämisestä.

Madeline Neumannin vanhemmat uskovat murtumattomasti rukouksen voimaan. He tietävät sen toimivan. Madelinella oli diabetes, joka aiheutti pahenevia oireita. Siksi he rukoilivat hartaasti oikein ystävien avulla Madelinen toipumisen puolesta. Mutta jostain käsittämättömästä syystä 11 vuotias tytär ei osoittanut toipumisen merkkejä. Madeline menetti puhekyvyn eikä pystynyt enää kävelemään. Uudet rukoukset eivät auttaneet. Nestehukka paheni. Lisärukous ei tuottanut kosteutta.

Madeline kuoli kotonaan. Vanhempien ystävät soittivat hätänumeroon vasta kun hän lopetti hengittämisen. Lääketieteellisellä hoidolla olisi saatu aikaan apua, sillä diabetes ei ole niin vaikeaselkoinen tauti. Neste ja insuliini eivät ole äärettömän vaikeita saada, kunhan uskaltaa luottaa lääkäriin.

Tuomari määräsi äidille 25 vuoden linnatuomion.

Uskomushoidot eivät toimi liian nuoriin, jotka eivät kykene alitajuisesti tajuamaan milloin kehon pitäisi laukaista plasebo-paranemista. Eikä plasebo toimi insuliinin kaltaisiin tauteihin, kuten se ei toimi syöpään. Kehon omalla paranemiskyvyllä on rajansa.

Kuitenkin Madelinen vanhemmat näkevät olevansa oikeassa. Heidän oikeuksia on loukattu. Jopa äidin isäpuoli Brian Gordon sanoi, ettei tytärpuoli tehnyt mitään väärää luottaessaan Jumalan paranemisvoimiin. "Ihmisillä pitäisi olla se oikeus tässä maassa." Ja niin pitäisikin. Toki vaihtoehtohoitojen radikaalit advokaatit sanovat asian hieman neutraalimmalla sävyllä, mutta kun he puhuvat vanhempien oikeudesta päättää lasten hoidosta jopa lääkärien suosituksien yli, niin he puhuvat oikeudesta tappaa lapsi. Onneksi moni vaihtoehtoterapeutti on todennut, että ensin lääkäriin ja vasta sitten muualle.

Suomen puoskarilaki on ajamassa tällaista vanhempien oikeuksien rajaamista. Suomessakin pyrittäisiin pakottamaan lapset ensin lääkärille ja vasta sitten enkeli-, kristalli-, rukous-, kuppaus-, vyöhyke- ja mikälieterapeutille, joihin myös homeopatia lukeutuu.

-----------------------------

Pari kuukautta myöhemmin.

Myös perheen isä Dale Neumann on tuomittu lapsen kuolemantuottamuksesta. Hän ei tiennyt, että tyttärellä on diabetes. Oireiden aiheuttajaksi epäiltiin flunssaa.

Oikeudenkäynnissä kuultiin miten Dale selitti uskonsa prioriteettejä. Hän on opiskellut papiksi. Usko on niin vahva, että isä ei koskaan olettanut tyttären kuolevan. Olihan Jumala sanonut Raamatussa, että rukouksella voi parantaa.

"Jos menen lääkäriin, niin laitan tohtorin Jumalan edelle," Neumann todisti. "En uskoisi sitä mitä Hän on sanonut tekevänsä."

No comments: