4.1.13

Gambia VS AIDS

Vaihtoehtohoitojen iloksi Gambia aloittaa AIDS:in vastaisen kampanjoinnin vaihtoehtoisella otteella. Presidentti Jammeh kertoi, että luvassa olisi hänen keksimän hoitokeinon edistämistä. Jammeh oli testaillut erilaisia keitettyjä yrttejä. Hän kertoi asiasta parisen vuotta sitten. Sekoituksen koostumus on salainen, mutta presidentti kertoo sen parantavan immuunikatotaudin kolmesta kymmenen päivän kuluessa. Sama yrittisekoitus parantaa myös astman. Ei sinällään hassumpi ehdotus maassa, jossa terveydenhuolto ei ehkä ole maailman parasta. Yrttiklinikalla annetaan huonvointisille potilaille ruokaa ja tarkkailua. Joillakin potilalla on paino päässyt nousemaan kohti terveitä lukemia. Varmasti parempi vaihtoehto kuin ei ollenkaan hoitoa. Mutta eihän Jammehin tarjoama hoito tarkoittaisi antiretroviraalisten lääkkeiden käytön lopettamista?

Jammeh suosittelee lääkityksen lopettamista.

*huokaus*

Yrttihoidon tehoa ei näytettäisi valvottavan kuten lääketieteellistä hoitoa (kun sitä valvotaan näinkin tärkeissä asioissa). Jammehin sponsoroimalla klinikalla ei kerätä potilastietoja tavalla, jolla voisi vertailla yrttien tehoa AIDS:in parantamisessa. Teoreettisella tasolla yrttihoidolla olisi kuitenkin mahdollisuus tepsiä jollakin tapaa. Onhan se parempi vaihtoehto kuin homeopatia.

Paitsi tietenkin silloin, kun yrttipresidentti Jammeh kertoo potilailleen, ettei heissä ole virusta. Jammeh kertoi potilaille, etteivät he voi enää tartuttaa ihmisiä.

*syvempi huokaus*

No comments: