2.10.10

Hengen ja Tiedon messut Helsingissä

Ensi viikonloppuna olisi tarjolla aimo annos vaihtoehtohoitoja ja mysteerejä. Helsingissä vietetään Hengen ja Tiedon messuja. Ohjelmassa olisi numerologiaa, pH-tasapainottelua, Atlantilaista henkiparannusta ja Urantia-kirjan kehumista. Eniten kiinnostaa sunnuntaina esiteltävä Vapaaenergiateknologia, eli ikiliikkujien salat.

Paikalla on myös Skepsis ry:n pöytä. Uskaltaisinko elämäni ensimmäistä kertaa Hengen ja Tiedon messuille? Suojeleeko negatiivinen energia minua? Tapaisinko siellä nettituttavia livenä?

Vain henget tietävät.

11 comments:

Anonymous said...

10 euroa pitäis maksaa että pääsisi väittelemään myyjien kanssa ja kuvaamaan videolle niiden surkeat argumentit

:((

Voisitko tehdä jotain videoreportaasia jos olet menossa

miten olisi Paholaisen asianajajan oma ohjelma nykyiselle moontvlle

Sol said...

Milloin saadaan omat skeptisyysmessut Suomeen?

tyy said...

Olen harkinnut menemistä, mutta jokin näkymätön energia on toistaiksi estänyt minua.

Paholaisen Asianajaja said...

17.00 - 17.50
[1P, 1. kerros]
Vapaaenergiateknologia – ilmainen energia yhteiskuntaan
Jukka Juntunen ja Pekka Marttinen


Näiden herrasmiesten esitelmä kiehtoo minua eniten. Olisiko tulossa varainkeruuta uskomattoman teknologian tukemiseksi Suomessa?

Olen paikalla liituraitapuku päällä ja kravatti kaulassa.

Anonymous said...

Hengenahdistuksen ja tiedottomuuden messut.

Tietääkö muuten kukaan onko tuollaisessa tapahtumassa kuvaaminen sallittua? Voidaanko kieltää minkään pykälän perusteella esimerkiksi luentojen videointia omalla pokkarilla?

Sähis said...

Ahh...Urantia...Se oli aikoinaan hauska väittelyn aihe Tiede-palstalla...voi niitä aikoja.

Tuolla riittäisi mielenkiinnon kohteita paljon.

Nuo vapaa energia innovaatiot on hauskoja pähkinöitä skeptikoille. Alkuun mennään ihan todenmukaisilla ilmiöillä sitten pieni väärinkäsitys/vale ja loppu mennäänkin todellisilla ilmiöillä, jotka ovat kuitenkin merkityksettömiä sen väärinkäsityksen takia, mihin ne tukeutuu. Ja tuon virheen etsiminen joskus vaatii hieman aikaa.

Valitettavasti numerologinen perinnetieto (laskettu aika) vihjailee minun (tai ainakin puolisoni) lisääntyvät lähiaikoina, joten minä en pääse paikalle, vaikka olisi hauska liittää mielessä joku naama palstan nimimerkkeihin.

Pitäkää ahdasmielisyyden lippua korkealla.

Anonymous said...

Oi! Harmillista. En tietenkään pääse paikalle. Olisin halunnut nähdä tuon kalevalaloitsurunohärdellin ja tietysti ihailla etäisyydestä PAsianajajaa.

Ninny said...

Jos menette paikalle, niin varokaa vetämästä henkeen!

Darius said...

Koska skeptismi oikeastaan viittaa epäilyyn ennemmin kuin kieltämiseen – epäuskoon ennemmin kuin uskoon – kriitikot jotka ennemmin ottavat negatiivisen kuin agnostisen kannan ja silti kutsuvat itseään skeptikoiksi, ovat oikeastaan pseudoskeptikoita.
-Marcello Truzzi

Paholaisen Asianajaja said...

Miksi kutsutaan niitä joiden mielestä X:n toimimisiselle lumevaikutusta suuremmalla teholla ei ole toistaiseksi kertynyt vakuuttavaa tieteellistä näyttöä?

Anonymous said...

Itse olen ollut kiinnostunut henkisistä asioista jo 22 vuotta, aina 13 vuotiaasta lähtien. Tuonne messuille menen kyllä hyvin tarkkana, siellä on kaikenlaista "huuhaata," esim. juuri mainittu Urantia -kirja.

Mutta eikö olekin niin, että asioista voi tietää, ja niihin voi perehtyä, vaikka ei uskoisikaan niihin? Itse en kuulu mihinkään uskontoon, joten teoriassa olisin ateisti...

Hauskinta oli monta vuotta sitten kun jäin väittelemään Skepsiksen "myyjän" kanssa. Hän luetteli pitkän listan kaikkea huuhaata, ja mukana myös grafologia. Eipä tiennyt että se on Euroopassa yliopistoaine, ja että maailmalla 8/10 suuryrityksestä käyttää grafologiaa loppuvalinnan yhteydessä kun valitaan työntekijää esimiestasolle.

Vinkkinä siis, jos olette ehdottomasti jotakin ajatusta vastaan, niin tietäkää, että miksi ette usko siihen. Itse luen filosofiasta ydinfysiikkaan asti, ja on todella noloa kun sanotaan vastaukseksi että "emmä tiä, mä en vaan usko".