12.10.10

Miten mieltä hallitaanAivan yllättäen Toijalan kirjakaupan hyllystä teleporttasi eteeni Derren Brownin kirja. Atena kustannus on tehnyt suuren palveluksen Suomelle. Miten mieltä hallitaan on nyt kaikissa itseään kunnioittavissa kirjakaupoissa. Erehdyin lukemaan takakannessa olevan myyntipuheen. Se aivopesi minut ostamaan kovakantisen teoksen.

Pyrin lukemaan kirjan mahdollisimman pian, kunhan saan ensin alta pois David Quammen The Kiwi's Egg - A fresh look at Darwin's most radical theory. Sitten pääsen mentalismin alkeiden kimppuun.

7 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Takakansi aivopesi minutkin.

Sähis said...

Kertomus tästä luvatusta takakannesta aivopesi juuri minutkin.

Arttu said...

Itse luin joskus sellaisen kirjan kun "Full Facts Book of Cold Reading". Siinä esiteltiin varmaan kaikki meedioiden käyttämät tekniikat. Osaan nyt lukea ajatuksesi!

"Ooo tunnen vahvan auran nyt... Kyllä... se tahtoo sanoa jotakin... Mitä? Punainen auto? Kertooko punainen auto sinulle jotakin?"

Sehän voi olla oma autosi, kaverisi auto, pomosi auto, naapurin auto... Ehkä auto on menneisyydestä, ehkä suunnittelet ostavasi sellaisen, ehkä pidät punaisista autoista... Kuten huomaat tod.näk. on hyvin suuri ja meedio saa kunnian.

Tai sitten luonnekuvaus: "Olet yleensä hyväsydäminen mutta et siedä itsekkäitä ja röyhkeitä ihmisiä. Haluat saavuttaa elämässäsi paljon mutta joskus tulet hyvin masentuneeksi kun et saavuta tavoitteitasi."

Niinkuin tälläinen luonnekuvaus ei pätisi jokaiseen meistä. Sen nimi on Forer efekti.

Sähis said...

tai barnum

Olïver Kaïma said...

Atenan sivuilla ei turhaan kerrota onko kyseessä käännös kirjasta Tricks of the mind - joka hyllystä jo löytyy - vai jotakin muuta... joten viitsitkö, Pahis, vilkaista sisäsivulta josko veikkaukseni osuu oikeaan ja voin jättää tämän hankkimatta?

Paholaisen Asianajaja said...

Tricks of the Mind-kirjan käännös.

Olïver Kaïma said...

Kappas, suomennos oli huomioitu DBn sivullakin... Ja tosiaan, eipä tarvinne sitten suomennosta turhaan hommata kun sisältö on jo muutenkin suvereenisti hallinnassa...