7.10.10

IDeistien lyhyt muisti

Discovery Instituten uutisblogissa kauhistellaan jälleen kerran akateemisen vapauden luhistumista. Israel erotti opetusministeriössä työskentelevän tiedemiehen. Tohtori Gavriel Avital sai potkut antievoluutiopuheiden seuraamuksena. DiscoInsitute lainaa Avitalin rikoksen kaikkien nähtäväksi.

"If textbooks state explicitly that human beings' origins are to be found with monkeys, I would want students to pursue and grapple with other opinions. There are many people who don't believe the evolutionary account is correct."


Tuo kommentti aiheutti itkua ja porkua Israelin tiedepiireissä. Darwinistien vainokone käynnistettiin. DiscoInstitute kauhistelee menoa.

All Dr. Avital wanted to do was expose students to some of the weaknesses inherent in Darwin's theory. Surely there's no harm in that -- or so one would think. But, of course, to the Darwinian faithful, such weaknesses apparently do not exist.


Avital halusi vain paljastaa oppilaille Darwinin teorian heikkouksia. Ja potkut tuli. Ovatpas darwinistit herkkähipiäisiä. Avitalin eroa vaatineiden tiedemiesten joukossa oli jopa kaksi nobelistia.

Mutta olisiko kyseinen kohutohtori mahdollisesti sanonut jotain muuta evoluutioon liittyvää?

Avital on ortodoksijuutalainen, insinööri ja myös sitä mieltä että ilmastonmuutos ei ole ihmisten tekosia. Opetuksen ja evoluutioteorian asiantuntevuus ei ole sieltä huipulta. Tohtorin kommentit nousivat pinnalle tämän vuoden helmikuussa.

Pelkästään yhteisen polveutumisen kieltäminen ei riittänyt tohtorille. Vaikka se on tieteellinen fakta, jota tukee niin fossiilisto ja geenit. Jopa IDeisti Michael Behe hyväksyy sen tieteelliseen aineistoon vedoten.

Tämän lisäksi Avital on todennut evoluutioteorian olevan uskonto joillekin tiedemiehille. Samoin evoluutioteorian pohjalta tehty tiede johtaa huonoille poluille.

"Another scientific field that is problematic is biology, or life and environmental sciences. When your doctrine is based on Darwin's theory of evolution and its implications, you are standing on unreliable foundations - that is, there is no God, there was only something primeval, and then there are certain random developments which led to the apex of all creation, the human being."


Erotettu tohtori Avital ei ollut kritisoimassa evoluutioteoriaa tieteellisin argumentein, vaan suoraan kreationisteilta kopioiduilla tokaisuilla. Evoluutioteorian hyväksyminen on Jumalan kieltämistä, evoluution huippu on Homo sapiens, aivan kuin kehitysprosessi tähtäisi johonkin tiettyyn lopputulokseen.

Tiedeopetuksen laatuun panostava Israel reagoi kommentteihin vahvasti, mikä onkin vain hyvä asia kun ottaa huomioon miten paljon Avitalin puheet ovat ristiriidassa tutkitun tiedon kanssa.

No comments: