10.5.21

15 vuotta PA-bloggailua

Uskottavaa ja täysin totta! Olen vaivautunut kirjoittelemaan tänne Bloggeriin viidentoista vuoden ajan. 4375 kirjoituksen jälkeen on pienen kertauksen aika. 

Näiden vuosien aikana useampi huuhaa-sivusto on alkanut ja lopettanut toimintansa. Erilaisia rahastusviritelmiä tulee ja menee. Usein ne ilmenevät vain vanhojen rahastusten pieninä variaatioina. Magneettirannekkeista hologrammitarroilla varustettuihin tasapainorannekkeisiin. Eikä unohdeta niitä ShooTAG-punkinkarkoittimia. Bemer, Valkee, OneCoin, WinCapita, jne. Suomalainen metodi tyylinen huijaus on varmasti toistumassa jossain muodossa tässä lähiaikoina. Missä ihmisten lompakko, siellä lumevaikutuksiin perustuva väite.

Paholaisen asianajaja-blogi pääsi kotimaisten homeopaattien tietoisuuteen. Osallistuin luennolle ja edessäni istuva nainen kuiskasi vieressä istuvalle naiselle, että tilaisuuteen kuulemma saapuu itse "paholaisen asianajaja". Olen osallistunut näille luennoille eri vuosina. Tilaisuuksissa opin, että homeopaatit puhuvat aivan eritavalla, kun yleisö on täysin homeopatiamyönteistä. Toimittajille voidaan antaa aivan erilainen kuva suhtautumisesta esim. rokotteisiin. Homeopaatti Liisa Sulkakoski kertoi yleisölleen Tampereella vuonna 2009, ettei voi virallisesti vastustaa rokotteita mutta käytännössä vastustaa niitä.

Sittemmin nimeni tunnistetaan, jos luennoille on ilmottauduttava etukäteen. Jolloin esitelmiin tehdään pikaisia muunnoksia tai tiettyjä homeopatian menestystarinoita jätetään mainitsematta yleisölle.

Tämän takia toimittajien täytyy olla erikoisen valppaana, kun haastattelevat homeopaatteja.

Blogini alkupuoliskolla olin ahkerasti luomisopin uusimman vaateekaavun kimpussa. Älykäs suunnitelma yritti uskotella maailmalla, että se oli ihan aikuisten oikeaa tiedettä. Luin ahkerasti älykkään suunnitelman kirjoja ja osallistuin mm. professori Matti Leisolan järjestämälle luentosarjalle Espoossa. Professori Tapio Puolimatka postitti jopa minulle kirjojansa, jotta voisin blogata siistä. Niistä suosituin sarja oli "Näin menetin uskoni evoluutioteoriaan".

 



 
Minulle selvisi useaan otteeseen, ettei kasvatustieteen professori ole kaikkein luotettavin taho evoluutioteorian kritisoimisessa.  Hän näytti hyväuskoisena suoraan toistavan yhdysvaltalaisten IDeistien tuottamia väitteitä. Tapsa ei tiennyt välimuodon määritelmää tai ymmärsi (vahingossa?) surkastuneiden elinten määritelmät väärin.

 Vuoteen 2015 mennessä älykäs suunnitelma oli käytännössä kuollut pois. Se oli liian akateemiselta näyttävää tavallisille kreationisteille, liian turhaa oikeassa tieteessä. Intelligent Design (ID) liike perusti ihan omia julkaisujaan, jotta materialistinen ateismin syövyttämä akateeminen maailma ei onnistuisi sensuroimaan ID:n vääjäämätöntä voittoa. Mutta nämä julkaisut haudattiin IDeistien omasta toimesta kaikessa hiljaisuudessa.

Älykkään suunnitelman lerpahtamisen koittaessa kotimaiset luomisuskovaiset piirit aktivoituivat sukupuolineutraalin avioliittolain vastustamisessa. Uusi kansalaisaloite mahdollistaisi avioliiton samaa sukupuolta olevien välille. Rummutin blogissani kansalaisaloitteen puolesta. Siitä alkoi upea nettikädenvääntö, kun Tapsa ja kumppanit alkoivat argumentoimaan uutta avioliittolakia vastaan. Professorin asiantuntijalausunto käytiin läpi blogissani: 

Professori Puolimatka matkustaa sukupuolineutraalin avioliittolain maailmaan, osa 1

Professori Puolimatka matkustaa sukupuolineutraalin avioliittolain maailmaan, osa 2

 Tapsan asiantuntijalausunto pääsi ihan eduskuntaan asti. Sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan, jolloin sen vastustajat tekivät vasta-aloitteen. Sitä käsiteltiin eduskunnassa, jolloin Tapsa pääsi ihan sinne paikanpäälle puhumaan asiantuntijana, kuten muistamme Professori Puolimatka goes to Eduskunta, kakkamyrsky horisontissa tapauksessa. Tuolloin Puolimatka oli röyhkeimmillään ja bluffauksessaan kaikkein epärehellisimmillään. Se oli saavutus ottaen huomioon professorin monet aikaisemmin kikkailut.

Kaiken tämän seassa on ollut salaliittoteorioita, avaruusolentojen metkuja sekä kaikkien rakastama koko kansan ortopedi Antti Heikkilä. Oi Antti, odotan innolla mitä keksit seuraavaksi.

Vuonna 2017 Tuure Boelius osoitti miten paljon työtä seksiaalivähemmistöjen puolesta täytyy vielä tehdä Suomessa.

Horisontin takaa ilmestyy aina uusia kasvoja ja ääniä, joista saan runsaasti sisältöä tuleviin bloggauksiini. Varsinkin koronapandemian aikakausi paljasti miten laajalle rokotevastaisuus ja terveysviranomaisiin kohdistetut salaliittoteoriat ovat levinneet suomalaisissa. Työnsarkaa riittää.

 Aion jatkaa kirjoitteluani. Kaikista vastalauseista huolimatta. Kunhan vastaani tulee tarpeeksi stimuloivaa ja massasta poikkeavaa huuhaata. Tyylini pysyy entisellään. Vinoilu, epäsovelias kielenkäyttö ja sallitut rajat ylittävä sarkasmi eivät katoa. Voipi olla, että iän myötä muutun vain entistä yrmymmäksi bloggaajaksi.

Facebookissa Paholaisen Asianajaja -blogi ryhmä jatkaa myös toimintaansa yli 4600 jäsenen voimin. Kiitos kaikille teille, jotka jaksatta mellestää ja rellestää siellä.

6 comments:

Anonymous said...

Ollut kiva lukea sinun juttuja täällä. Olen varmaan melkein alkuajoista asti lukenut tätä blogia. Muistan ensi kertaa törmänneeni sinuun Pelit-lehden foorumin uskonto ja evoluutio keskusteluissa (Teologian teetupa ketjut yms.) joskus 2000-luvun puolivälin aikoihin.

Anonymous said...

Blogi on kirjanmerkeissäni. Harmi vaan, että keskustelu on ilmeisesti siirtynyt faceen. En viitsi edes Paholaisen asianajajan takia liittyä naamakirjaan.

Ninny said...

Go, Pahis! Tässähän alkaa lukijakuntakin tuntemaan itsensä vanhaksi...

Mutta tosiaan itsekin lukisin kommentit mieluummin neutraalissa ympäristössä kuin monikansallisen valvontayhtiön sivuilta.

Anonymous said...

Pileet!

Kiitos ja kumarrus

Rami

Paholaisen Asianajaja said...

Pelit.fi palstalla tuli tosiaan kirjoitettua muutama viesti uskonnoista ja evoluutioteoriasta.

Keskiraskas said...

Ikävää, että FB-ryhmästä on tullut itsestään uskonlahkoa muistuttava, epäluuloinen joukko josta ainakin tasapuolinen skeptisyys alkaa olla kaukana.
Ryhmä on nykyään niin vahvasti vihervasemmistolainen, ettei mitään ko. aatteen vastaisia kommetteja hyväksytä, vaan ne poistetaan ja banneilla uhkailu parin moden toimesta alkaa heti.