7.3.09

Neekerinteurastussimulaatio

Uusi videopeli on aiheuttanut uuden kohun. Tätä ennen vaahdottiin Grand Theft Autosta, joka on rikossimulaatio. Autovarkaudet ja huorien tappaminen eivät sopineet lasten peleihin. Kovin moni ei pysähtynyt pohtimaan mitä nuo mystiset ikärajamerkinnät ovat pelikotelon takana. Sitten japanilainen raiskauspeli sai valituksia. Amazon poisti sen myyntikokoelmastaan.

Ja nyt japanilaiset ovat tehneet rasistisen seikkailunpelin. Resident Evil 5 sijoittuu Afrikkaan, jossa paha biotutkimusfirma on tehnyt kokeita paikallisilla asukkailla. Rokotteilla (hmm) onkin annettu uutta bioasetta, joka muuttaa ihmisen eläväksi kuolleeksi. Paikalle saapuu valkoihoinen sankari. Jolla on aseita. Tuloksena tuplasti kuolleita mustia ihmisiä. Aikaisemmissa Resident Evil-peleissä taisteltu valkoihoisia zombeja vastaan. No. Vihreitä ja harmaita zombeja.

Kansa on jo unohtanut Super Mario-peleissä olevan eläinrääkkäyksen. Tuhannet kilpikonnat ja kävelevät sienet saivat kärsiä raakojen teinien väkivaltaisissa konsoleissa. Commodore kuusnepan Test Drive opetti lapset rikkomaan nopeusrajoituksia.

3 comments:

Anonymous said...

No huh huh.. Tästä sainkin hyvän(?) syyn kaivaa lääväni syövereistä wanhan cunnon Soldier of Fortunen, jossa sai muistaakseni lahdata afrikkalaisia ja musulmaaneja ja jaappaanialaisia sekä myös, tasapuolisuuden nimissä tietenkin, uusnatseja niin paljon kuin huvitti. Ruumiit sai ihan normaalisti silpoa ja kyyristelevät siviilitkin pystyi teloittamaan täysin vapaasti, paitsi jos olit Jenkkilässä, jossa yhdenkin spurgun vahingonomainen tappo riitti tehtävän epäonnistumiseen.. Huikea peli. :-)

Anonymous said...

Jee. Siispä menen ja poimin sienen metsästä ja syön sen, saan siitä täsmälleen yhtä paljon linnaa kuin jos ampuisin jonkun ihmisen hengiltä. Hups. Ai niin, mutta eihän huorat tai neekerit mitään ihmisiä ole.

Kyllä oli ha-ha-hauskaa vitsiä tämä bloggaus. Haha. Ei oikeasti, lopeta jo, kuolen nauruun.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Eiköhän ongelma tässä ole se, että peliväkivalta rupeaa painamaan vasta kun se ei kohdistu valkoihoisiin. Pointsi ei ollut se, "ovatko neekerit ihmisiä". Juttu on siinä, että aikaisemmat saman sarjan Zombiepelit eivät ole saaneet meteliä, kun niissä ammutaan "vaan valkoisia".

Se, mihin tässä mielestäni viitataao on Orwellin "siirretty nationalismi"; Se on tapaus, jossa kulttuurissa annetaan vähemmistöille tai muille vastaaville tahoille niin paljon erityisoikeuksia, että se tuottaa epätasa -arvoa ; Siirretyssä nationalismissa toisella tavalla ajatteleville annetut edut ovat niin suuria, että jos vastaavanlaiset etuja annettaisiin toiseen suuntaan, ne nähtäisiin välittömästi epätasa -arvoistavina.

Tässä tapauksessa ilmiön olemassaolo on harvinaisen selvä: Se, että ammutaan valkoisia ei aikaansaa meteliä ja jos ammutaan mustia, nousee heti meteliä. Tätä pidetään "normaalitilana". Sen sijaan jos yhteuiskunnassa mustienampumispeli ei nostaisi meteliä ja valkoihoisia ammuttavassa pelissä nostettaisiin meteli, puhuttaisiin minusta ihan oikeutetusti natsismista.

Idea on siinä, että rikoksia ja pahoja asioita on tehty peleissä aika paljon. Ei voida rinnastaa "ajoin ylinopeutta livenä" ja "ajoin ylinopeutta pelissä" -tilanteita.

Toki raiskauspeli on oma lukunsa minustakin. Tosin tässäkin kohden on heitettävä kysymys: Miksi yhteiskunta pitää pahempana seksin näyttämistä kuin väkivallan näyttämistä - etenkin kun ne kuitenkin tuntuvat muuten olevan toisin päin - voisi luulla että samaan tapaan kun ylinopeutta ajavaan peliin voisi laittaa vähemmän rankan ikärajan kuin peliin jossa tapetaan, ja sama järjestys on maailmassakin, järjestys olisi juuri päinvastainen. (Seksin harjoittaminen ei ole rikollista mutta väkivallan tekeminen on.) Itse laittaisin seksin ja väkivallan ikärajat toisin päin.
Raiskaus on kuitenkin oma lukunsa: (Itse pidän raiskausta pahempana rikoksena kuin pahoinpitelyä.)