28.3.09

Pro-homouden boikotointia

Helsingin sanomissa mainitaan uusi lista homoystävällisistä helsinkiläisistä yrityksistä.

Helsingin kaupungin maaliskuussa aloittamaan Gay friendly -yritysverkostoon on ilmoittautunut tähän mennessä 16 yritystä. Mukana on muun muassa majoitus-, kuljetus- ja ohjelmapalveluja, jotka lupaavat tarjota ystävällistä palvelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Matkailu- ja kongressitoimiston keräämälle listalle pääseminen vaatii, että yritykset muun muassa kouluttavat henkilökuntaansa homoystävälliseksi.


Näin saadaan maailmalla matkustavien pinkit eurot ja dollarit suomalaisiin taskuihin.

Mutta! Kuin salamana kirkkaalta taivaalta iskee perisuomalainen junttius. Uutisen keskusteluosiossa esitetään tyypillinen ehdotus. Nyt kun lista on julkaistu, niin moraaliset ihmiset voivat boikotoida näitä yrityksiä. Vaaditaan heteroystävällisiä yrityksiä. Jne.

Kukaan heistä ei ymmärrä miksi muka henkilökuntaa koulutetaan homoystävälliseksi. Eiväthän heterot ole huomanneet mitään homojen syrjintää. Eivät varmaan. Mutta realiteetit pakottavat muistuttamaan aivan yksinkertaisista asioista. Kun hotelliin saapuu kaksi miestä, niin joskus he haluavat saman huoneen parisängyllä. Luonnotonta mutta niin se vain on. Turistin kannalta olisi ihan jees, jos ei tarvitsisi selittää asiaa kolmeen kertaan rautalangan kanssa. Samoin on asianlaita sairaaloissa käydessä. Mukana kulkeva samaa sukupuolta oleva henkilö ei ole vain tulkki, tai ystävä, vaan puoliso. Sillä on merkitystä virallisten papereiden kannalta.

Muutenkin homoystävällisyys on uusi ja outo asia monelle ihmiselle:

"Minulle ei vieläkään selvinnyt mitä tämä homoystävällinen oikein tarkoittaa ja miten sukupuolinen suuntaus liittyy mitenkään johonkin ostamiseen. Pitääkö ihmisten ruveta pitämään jotain käsivarsinauhoja, joissa lukee sukupuolinen suuntaus, jotta asiakaspalvelijat erottavat sen ketä pitää palvella homoystävällisesti.

Minä vaadin, että nämä homoystävälliseksi julistautuneet firmat julistavat, etteivät he syrji heteroita, vaikka heteroilla ei olekkaan jotain pinkkiä rahaa. Pitääkö nyt kahvilassa kertoa kassalle olevansa hetero ja haluavansa kupin kahvia?"


Ehkä minun täytyy kirjoittaa Moraalisen heteron opaskirja homoystävällisyyteen.

4 comments:

Anonymous said...

Hyvä että otit asiaa esiin. Heteroita - junttimaisia - voi aina reagoida päinvästoin kuin hyvä tarkoitus on eli alkaa homoyställisten paikkojen boikottiin, mutta on meitä heteroita, jotka ehkä vähemmistönä suosisimme sellaisia paikkoja - minä ainakin hintahtavine ystävineni.

Siina said...

Ehkei kirja vaan pamfletti. Julkaisukynnys laskee ja tulee kaikin puolin halvemmaksi. Ja sitten lisätään vähän hännikäismäistä hypetystä et voilà! maailma paranee. Kohderyhmä tosin ei varmaan aktivoituisi kauheasti, mutta ehkä joku jossain edes vähän...

JJokunen said...

Kuin salamana kirkkaalta taivaalta iskee perisuomalainen junttius. Uutisen keskusteluosiossa esitetään tyypillinen ehdotus. Nyt kun lista on julkaistu, niin moraaliset ihmiset voivat boikotoida näitä yrityksiä. Vaaditaan heteroystävällisiä yrityksiä. Jne.

Voit olla huoleti, sillä noin ei tule käymään. Jos joku täkäläinen hotelli tms. julistaisi olevansa heteroystävällinen, niin lafka saisi välittömästi kimppuunsa kaikki syrjintävaltuutetut, seta:n ja vastaavat.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Juttu taitaa olla siinä että enemmistön suosiminen on eri asia kuin vähemmistön suojeleminen. Jotenkin ajatellaan että enemmistöä ei tarvitse suojella, vaan että enemmistön pääluvun tuoma valta tuo sille vain voiman lannistaa muita?

On tuossakin tietysti jotain ajatusta. Mutta minusta olisi siisti perustaa vaikka "heterobaari". Sinne menisivät sitten homomiehet turvaan lähentelyltä. Homobaareissa käy naisia, osittain juuri tästä syystä.

Toinen syy on se, että minulla on porttikielto DTM:ään. Only place in unviverse, which is in usable distance and where you can quarantee that you are safe from my existence.