16.3.09

Voimala

Tänään täytyy katsoa YLE1-kanavalta Voimala-ohjelma, klo 21:50.

Voimala: "Vaihtoehtohoidot kuriin, sanoo lääkäri. Puoskarilaista ja luontaishoidoista keskustelevat lääkärit Liisa Sulkakoski, Risto Ihalainen, Anna-Liisa Enkovaara, CAM-terapeutti Merja Lindström ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Denis Vinokur."

12 comments:

-JTW said...

Tarviipa katsoa.

Anonymous said...

Tuosta taitaa tulla uskomushoitojen puolustuspuheenvuoro, koska ilmeisesti vain Ihalainen puolustaa lääketiedettä, muut ovat enemmän tai vähemmän homeopaatteja tai vastaavia.

paahtoleipä said...

Eikö täällä ollut niitä kaiken parantavia laastareita? Miksi ei ole kysytty sinne? Rajoitetaanko sananvapautta ja muita vapauksia?

Paholaisen Asianajaja said...

Kuulinko oikein?

Homeopaatti: Me mitään tutkimuksia tarvita. Me tunnetaan, että tää toimii.

Hienoa!

-JTW said...

Lapsethan juuri tätä luontaishoitoa tarvitsevat! Huh huh..

Ja antibiootit eivät toimi, homeopatia on paljon tehokkaampi.

Paholaisen Asianajaja said...

Kaikkein vaikuttavimmat puheet liittyivät tietenkin lääketieteen ongelmiin. Lääkärit munaavat lääkkeiden määräämisessä. Potilailla on syötävänä kourallinen pillereitä aamuin ja illoin. Lääketiede tappaa satoja ihmisiä vuosittain Suomessa.

Mutta vaihtoehtohoidot ovat pehmeitä. Niin ovatkin. Homeopatiassa ei ole vaikuttavia aineita. Energiahoidoissa ei ole mitään hiukkasia ja vaikuttavia aineita. Tietysti ne ovat turvallisempia.

Lääketiede joutuu käyttämään vaikuttavia aineita oikeisiin ongelmiin. Lääketieteessä joudutaan leikkaamaan ihmisiä auki. Tässä kohtaa sopii verrata miten akupunktiolla hoidettaisiin auto-onnettomuuden ruhjomaa ihmistä. No eipä mitenkään, mutta lääketieteen on yritettävä paikata sisäinen verenvuoto, estää tulehdus ja verenmyrkytys. Ja kun potilas kuolee lääkärin ja hoitajien työpanoksesta huolimatta, niin kuollut ihminen kirjataan tietenkin lääketieteen uhriksi.

Plus tutut kännipäisten lääkäreiden mokat.

Koska suomalaisella lääketieteellä on ongelmia, pitää soppaan lisätä uskomushoidot.

Does not compute.

-JTW said...

Voisi homeopaatit kokeilla vaikka käyttää kraanavettä Aitojen homepatialääkkeiden sijasta ja katsoa et toimiiko yhtä hyvin silti.

Muista ihmisistä voi tietysti tuntua hassulta kun korvaa veden vedellä..

-JTW said...

Itse ohjelma oli ihan hyvä. Mutta kovasti olisin kaivannut että joku olisi kysynyt että miten ihmeessä homeopatia edes voisi toimia.

Oli lääkärit ehkä turhankin kilttejä ja anteeksipyytäväisiä. Ei yritetty kertoa että monet luontaishoidot ovat täyttä paskaa, vaikka luulisin että tätä mieltä kyseiset lääkärit itseasiassa ovat.

Itse osaa rivien välistä lukea, mutta luultavasti monet luontaistuotteiden käyttäjät saavat ohjelmasta kuvan että pahat lääkärit ja lääketehtaat haluaa vain rahaa.

Anonymous said...

http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135240410596.gif

Näin.

Anonymous said...

Kyllä oli niin hampaatonta esiintymistä lääkärien puolelta, että hävettää. Tai no, ei hävetä, mutta harmittaa. Huuhaat veivät tämän erän 100 - 0. Valitettavasti.

Eikö näillä Voimalassa esiintyneillä lääkäreillä ole minkäänlaista kykyä ymmärtää omaa kyvyttömyyttään tuonkaltaisessa formaatissa. Eivätkö muut olleet tietoisia tästä (esim. Lauerma), miksei mitään tehty? Saavat kyllä syyttää vain itseään tästä mokauksesta.

Huoh...

Anonymous said...

Voimalaan kirjoitetut kommentit ovat valtaosaltaan lääkäreitä ja lääketiedettä vastaan ja luontaisjuttujen puolesta:

"On surullista nähdä kuinka lääketiede yrittää taistella ja puolustutua tukeutumalla kliseeseen että: EI OLE VOITU TUTKIMUKSELLA OSOITTAA sitä tai tätä.. Se että ihminen kokemuksellisesti voi paremmin ei riitä lääketieteelle"

..

"Suorastaan pöyristyttävää ja sivistymätöntä käytöstä oli herra lääkärin vihjailu saksalaisten luontaishoitokäytäntöjen juontavan juurensa natsien rodunjalostusopeista!! Ovatpa eväät ( = tietotaso) vähissä Suomen lääkärikunnalla, surullista!"

"Edustivatko kyseiset kaksi lääkäriä Ihalainen ja Enkovaara todella lääkärikunnan tietämystä tämän päivän terveydenhoidosta ja vaihtoehtolääketieteestä? Nämä kaksi olivat kyllä niin tietämättömiä ja ennakkoluuloisia, että aivan säälitti."

Rääväsuisempi suorapuheinen Markku Myllykangas olisi ollut kova pala mutta ehkä liiankin överi tv:seen.
Entä Kiiminkinen ?

Anonymous said...

Minusta luontaishoitojen testauskäytännöstä (ei ole) voitaisiin ottaa mallia myös lääketieteen puolelle. Miksi maksamme lukuisia miljoonia uuden lääkkeen turvallisuuden ja toimivuuden osoittamiseksi, kun voisimme vaan uskoa että se on hyvä? Lääkkeiden hinnatkin varmaan alenisivat.