23.3.09

Ironiamyrkytys

Paavi on jatkanut Afrikkakiertuettaan. En ole edes viitsinyt koskea paavin kondomikommentteihin, se oli niin ilkeää valehtelua, mutta nyt Benedictus XVI päästää sellaista settiä etten voi vastustaa. Angolassa faneilleen esittäytynyt paavi varoitti afrikkalaisia taikauskon vaaroista. Katolisten pitäisi lohduttaa vääräuskoisia ja karkottaa huolet ilkeistä henkiolennoista.

Kun muistelee miten taikausko määrää ihmisten elämää, niin paavin varoitukset ovat tietenkin kohdallaan. Viestiä vesittää vain hieman se, millä katolinen kirkko korvaa henkiolennot. Erilaisten henkiolentojen, kulttien ja noitien sijasta pelätään Saatanaa ja langenneita enkeleitä. Juuri katolinen kirkko kouluttaa virallisia manaajia sotimaan demoneja vastaan. Manaamisesta lanseerattiin uusi paranneltu versio niinkin kauan menneisyydessä kuin 1999.

Tässä mielessä katolinen kirkko olisi oikea järjestelmä korvaamaan Afrikan kirjavan taikauskon. Tilalle asetettaisiin kirkon oma hierarkia, jossa on jo valmiina taikauskon hallintajärjestelmä: papit.

No comments: