22.3.09

Skientologian nykytila

Olen lukenut L. Ron Hubbardin kirjoja. Olen seurannut kuinka skientologit mainostavat ihmisoikeuksia. Olen puhunut suomalaisen ex-SeaOrgilaisen kanssa. Olen seurannut sivusta kuinka ex-skientologit ovat vieläkin varovaisia puheissaan. Se vähä mitä tavallinen kansa tietää skientologiasta keskittyy ufo-puheisiin ja itse kultin luojaan, L. Ron Hubbardiin.

Mutta L. Ron ja hänen kirjoittamansa tekstit ovat nykyään aivan yhdentekeviä.

Skientologiajärjestöä johtaa David Miscavige. David on tehnyt selväksi, että vain hän tietää mitkä ovat skientologian ainoat oikeat opit. Hubbardin kirjat olivat täynnä virheitä. Näitä mokia ei huomattu vuosikymmenten aikana. Hubbard ei huomannut virheitään. Mutta David on täällä ja hän ohjaa homo novikset henkiseen valaistumiseen.

90-luvulla David aloitti Golden Age of Knowledge-kampanjan. Hubbardin oppeja laitettiin uuteen järjestykseen. Hubbardin puheet editoitiin "oikeiksi." Nolot kohdat poistettiin. Hubbardin lausumat liioittelut pyyhittiin historiasta. Auditointi tehtiin uudella tavalla.

Nyt dianetiikka oli puhdasta Hubbardia.

Käytännössä skientologien täytyi maksaa uudelleen käymistään kursseista. Jos he haluavat olla vastuuntuntoisia skientologeja, niin he tarvitsevat päivitettyjä oppeja. Jos he eivät maksaisi niistä, niin...

Ja skientologit ylistivät Davidia kun hän piti puheen skientologian päivittämisestä. Jos ei ylistänyt, niin oli pian ex-skientologi. Yleisö taputti, vaikka Hubbard oli sanonut, ettei hänen kirjoittamia oppeja saisi muuttaa.


With what we know now, there is no student we enroll who cannot be properly trained.

L. Ron Hubbard, Keeping Scientology Working Series 1


Enää ei pitäisi puhua Hubbardin kultista vaan Miscavigen. David ei halua olla vain seuraaja. Miscavige päättää mitä skientologia on.

No comments: