12.3.16

Kiropraktikko vauvan kimpussa

Kiropraktiikka. Tuo niveleitä naksautteleva tapa hoitaa asiakkaiden kankeita paikkoja ja avata jumiin jääneet lompakot. Hartiat. Tarkoitin hartioita. Toki aikuiset saavat käydä heillä rentoutumassa, mutta itse en antaisi heidän koskea niskaani. En mielellään päästäisi heitä koskemaan lapsia tai vauvoja. Jotkut vanhemmat eivät kuitenkaan näe mitään väärää sellaisessa menossa. Sellaisessa menossa jota näkyy tällä videolla. Varsinkin kohdassa 3 min 10 sekuntia eteenpäin.Vauvalla väitetään olevan koliikki. Vaikka ikää on vasta neljä päivää, joten koliikin diagnoosi olisi vielä mahdotonta tehdä.

Kiropraktiikka on vain niin suurta huuhaata kuin kiropraktikkojen esittämät terveysväittämät. Yleensä Suomessa ollaan melko epämääräisen yleispäteviä. Tässä näyte Kiropraktikkoklinikan kuvauksesta:

Kiropraktiikka on luonnollinen terveydenhuollon ala, joka tutkii, hoitaa ja ehkäisee ihmisen tuki- ja liikuntaelimistöön, sekä hermostoon liittyviä toimintahäiriöitä. Keskeisenä kohteena kiropraktiikassa on selkärangan ja hermoston yhteys. Selkäranka kehittyy jo kohdussa täyttämään kaksi päätehtäväänsä: liikkeen sallimisen sekä selkärangan sisällä olevan selkäytimen suojaamisen. Selkärangan nivelistöön ja lihaksistoon liittyvät ongelmat ovat hyvin arkisia syitä erinäisille oireille/kiputiloille, ja nämä ongelmat voivat usein aiheuttaa häiriöitä selkärangan hermoston toiminnassa. Kiropraktisella hoidolla pyrimme poistamaan näitä häiriötiloja, jotta koko keho ja hermosto voisivat toimia optimaalisesti. Hoidolla pyrimme tietenkin ensisijaisesti lievittämään oireita, joiden kanssa suurin osa potilaista saapuu vastaanotollemme. Perimmäinen tarkoitus kuitenkin on etsiä oireen aiheuttaja, hoitaa itse ongelmaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, ja näin saada aikaan tilanne, jossa oma kehomme pystyy parantamaan kivun.

Mihin vaivoihin kiropraktiikka sitten auttaa tuollaisen kuvauksen perusteella? Mitään yksittäistä tautia, vaivaa tai oiretta ei kuvailla. Ja siksi kiropraktikon luokse mennään monipuolisten vaivojen takia.

Ehkä jatkossa osallistun myös homeopaattien kokousten lisäksi kiropraktikkojen palavereihin. Yleensä siellä kuulee avoimempaa puhetta siitä mihin kaikkeen heidän käyttämänsä hoito pystyy. Tosin minun pitää ilmestyä paikalle valeidentiteetillä varustettuna. Olen se tavattoman komea ja salaperäisen charmantti tekoviiksiltä vaikuttavien viiksien taakse naamioitunut herrasmies takarivissä.

No comments: