6.2.09

Asterixin ja Obelixin uhri?

Derbyn kuninkaallinen sairaala on pulassa. Sairaalan käytävillä vaeltelee viittaan pukeutunut musta hahmo. Ruumishuone on jostain syystä hahmon suosikki paikka. Aavetta epäillään roomalaiseksi sotilaaksi. 20-luvulla rakennettu sairaala on suoraan roomalaisten rakentaman tien päällä. Sairaalan johto ryhtyi rankkoihin toimiin. Eikä syyttä sillä henkilökunta on hermostunut. Johtaja palkkasi papin paikallisesta katedraalista. Toistaiseksi ei tiedä onnistuiko manaus.

Briteissä tehdään runsaasti havaintoja aaveista, mutta myös ihmissusista ja muista möröistä. Derby on nimetty maan vilkkaimmaksi kummitusalueeksi. Lisään kaupungin lomakohdelistalleni.

3 comments:

Mette said...

katolinen pappi toimia roomalaisen aaveen suhteen= Olisiko pitänyt kokeilla druidia? Niitäkin kaiketi Englannista löytyy.

Sähis said...

PA:"Derby on nimetty maan vilkkaimmaksi kummitusalueeksi. Lisään kaupungin lomakohdelistalleni."

Tuli tuosta mieleen, ettei vaan olis kyse juuri sen tyylisestä mainoskampanjasta, mikä uppoaisi sekä uskoviin, että kiehtoituneisiin skeptikkoihin. Turismi tuloja tulee riippumatta siitä, mitä ihmiset löytää. Ei sillä etteikö tuommonen hieman kiehtovalta vaikuta.

Takaraivossa kummittelee myös ajatus siitä, että olisiko tuo se sama kaupunki mistä Dawkins mainitsi bloggaamassasi haastattelussa "Dawkins featuring Derren Brown" (kyse kummitusohjelmasta, joka löysi todisteita kummitustarinasta pubissa, minkä pubin pitäjä oli todellisuudessa keksinyt)

Mette said...

Lontoossa on jopa luettelo pubeista, joissa kummittelee. Kävin yhdessä (en aaveen vuoksi, vaan koska odotin ystävääni Tate Galleriasta ja pub oli lähellä). Siellä oli väitteen mukaan pidetty murhaistunto, ja hirtetty käy väliin nykimässä asiakkaita tukasta ja puhaltelee kylmää ilmaa.

En sano puoleen enkä vastaan; paikassa veti tautisesti, kun aukoivat ovea, ja minua todella nykäistiin tukasta - oli töistä lähdön aika ja jonkun liituraidan kyynärpää se siellä kohenteli kampaustani.