18.2.09

Varokaa säteilypilviä!

Styrge.comissa varoitellaan säteilystä ja ionipilvistä Olkiluodon yläpuolella. Beta-säteilyn voi taltioida tavallisella digikameralla. Efektin saa esiin tavallisella kuvankäsittelyohjelmalla. Sivustolla on useampi kuva eri ydinvoimaloiden yläpuolella olevista taivaista. Plus pari Youtube-videota, joissa sadepilvi katoaa ydinvoimalan läheisyydessä ja filtteröityä kuvaa ydinvoimalasta.

Veikkaan ettei Styrge ole tehnyt olennaista testiä, joka tuli heti mieleen. Eli ottanut kuvaa vaikkapa tavallisesta niitystä, ja sitten säätänyt taivasta samalla kuvankäsittelyohjelmalla. Muuttuisivatko pilvet taas uhkaavan punaisiksi ja sinisiksi?

Styrge on myös huolissaan taivaan väreistä. Vaaleanpunainen taivas on merkki muuttuvasta ilmakehästä. Ydinvoimala puhaltaa pihalle piileskelevää säteilyä, joka vapautuu voimalan yläpuolella. Tämä ilmiö aiheuttaa nuo uhkaavat pilvet. Tämä on hiljalleen muokkaamassa ilmaa.

Kuten fosforesenssi-ilmiössä, jossa elektronikuori jää säteilemään aiemmin saamaansa valoa, toimii sama mekanismi myös atomiytimessa, mutta gammasäteilyn energioilla. Mikä tahansa aine voi varastoida ytimeensä viretilan! Viretilan palautuminen lähettää gammasäteen eteenpäin ja sen viive vaihtelee mikrosekunnista tuhanteen vuoteen. Aineesta riippuu, kuinka pitkään se hohkaa tätä näkymätöntä, mutta miljoona kertaa valoa voimakkaampaa säteilyään.

Tässä keino, jolla säteily kulkeutuu ulos ydinvoimalasta ilman, että se näkyy mittareissa! Kuutiossa ilmaa rekisteröidään sama määrä ydinmuutoksista aiheutuvaa säteilyä riippumatta siitä, kuinka nopeasti ilma liikkuu! Taivaalla ne leviävät tuulen mukana säteilytaustaamme ja paikallista altistusta lisäämään. YouTube-video, jossa Fennovoiman ydintekniikkajohtaja toteaa ilmiön.

Viretila voi myös olla pysyvä, jolloin vasta useamman kvantin kerääntyminen laukaisee viritystilan; ja kaiken energian liikkeelle kerralla. Tällainen pommi on virittymässä ilmakehässämme, kun se alkaa olla kyllästetty virittyneillä atomeilla. Taivaan värimuutos ja muut ilmiöt tulevat kiihtyvästi esiin kun ainemassojen puskurointikyky loppuu. Muut ilmiöt kuten kerralla suuren määrän energiaa vapauttava gammaukkonen, joka voi olla koko ilmakehän laajuinen säteilypulssi.


Tunnustan, että ydinfyysiikka jäi vähemmälle huomiolle koulusssa. Mutta ennustan täysin skepsis-uskontoni perusteella, että Styrgen huolet eivät kestä asiantuntijan tarkastelua.

Ooohhh.
Our freedom's consuming itself,
What we've become is contrary to what we want
Take a bow.

Death, you bring death and destruction to all that you touch.

Pay, you must pay
You must pay for your crimes against the earth.

Hex, feed the hex
Feed the hex on the country you love

And Beg, you will beg
You will beg for their lives and their souls.


Muse, Take a Bow

10 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Valosaaste olisi kanssa hyvä ottaa huomioon. Jokainen amatööritähtiharrastaja (joka Tekin varmaan olette, kun osasitte linssinsuojasta vitsailla) tietää, että valaistujen rakennusten ja teiden valot näkyvät. Ilman kuvankäsittelyä, saati sitten sen kanssa :)

Eli ei riittäisi pelkkä niittyjen kuvaaminen minun vakuuttamiseen. Täytyisi vertailla muihin vastaavasti valaistuihin alueisiin.

-JTW said...

Aloin selaamaan noita styrgen sivuja, mutta tuli paha olo 3 min jälkeen, jää lukematta.

Mutta on se hienoa että joku yrittää kertoa Totuuden. Ydinfyysikot ja muut alan koulutuksen omaavat henkilöt kun aina yrittää piilotella ydinvoiman haitat/vaarallisuuden.

Minulle avautui tämä Totuus kun katsoin noita kuvia.
Fysiikan opettaajani oli väärässä kertoessaan ydinvoiman turvallisuudesta!

Nyt en uskalla mennä enää ulos muutakuin parvekkeella polttamaan. Punaisia/sinisiä/violettaja pilviä syytäviä tehtaita kun on tässä niin lähellä Poria.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Ei hätää, pian tehdään paljastuselokuva nimeltä "Pinkin kosto" tai "vaaleanpunainen kuolema". Lajityyppi tietysti kauhutrilleri, jossa on mutanttizomgeja. ja alussa teksti "perustuu tositapahtumiin".. :)

Anonymous said...

Voi ei, herätyskelloni viisarit ovatkin jotain gammasäteilijöitä! Ilmankos ei uneta yöllä, kun kellosta tulee miljoona kertaa normaalia valoa voimakkaampaa säteilyä.

Anonymous said...

Perhanan asianajaja, sait minut taas tuhlaamaan aikaani ja lukemaa noita säteilysivuja. Mutta hauskaa oli. :-) Varsinkin se ionikätseri. Saisiko sellaisen rakennusohjeet jostain?

Styrgelle saattaa tulla yllätyksenä se, että yleisradiolähettimien tehot voivat olla satoja kilowatteja, ja saattavat hyvinkin olla mitattavissa ionikätserillä ja flukella.

Anonymous said...

Tämä on varmaan se sama surullisen kuuluisa fed1, joka floodaa fysiikka-sivut suomi24:ssä ja muutkin sivut täyteen säteilyroskaa.

Kuvaa
"Olkiluoto: odd circumstances. There is a sharp layer in the air, clouds appear red"
jossa kaksi punertavaa auringonlaskun värittämää muka säteilypilveä
erikoisesti hän esitteli maastokartan kanssa ja oliko se about 4 km päästä kodistaan tai kuvauspaikastaan.
Osoittautui, että kun tein geometrisen analyysin PSP9.0:lla niin korkeampi pilvi oli 10-20 astetta eli keskim 15 astetta ja alempi ehkä 7 astetta korkealla, Eli toisen ydinpytyn olisi pitänyt olla 2x kauempana. Kuitenkin ne ovat about 100m tarkkuudella siinä kartalla.

Lisäksi Fed1 munasi, hän väitti tuolloin olleen voimakkaan pohjoistuulen ko. ajankohtaan (joka taivutti säteilypilviä pois "pystylinjasta" tms, kuitenkin eräs tarkkaavainen osoitti meteorologisista tiedoista että niihin aikoihin oli pikemmin harvinaisen tyyntä.. itse asiaassa viikkoja ollut..

Anonymous said...

"Kuitenkin ne ovat about 100m tarkkuudella siinä kartalla."
siis "..SAMALLA ETÄISYYDELLÄ 4 km päästä olevasta kuvauspaikasta katsottuna", osa jäi poies sanomastani.

Ihan sama geom. tarkasteluista, niiden punapilvien pitäisi olla +-0.1/4=+-2.5%:n tarkkuudella yhtä korkealla horisontista.
Nyt toinen pilvihohde on ainakin 100% korkeammalla kuin toinen ..

Anonymous said...

Vielä korjaustäydennys näitä tuntevalta veljeltäni.

Styrge on Loviisassa asuva henkilö, kunnallisvaaliehdokkaanakin ollut, sai 2 ääntä, ja kovasti netissä arvuuttelivat kuka oli sen 1:n ylimääräisen äänen antanut..

Fed1 on sen samahenkinen Eurajokinen (netti)kaveri.

Paholaisen Asianajaja said...

Planeetta, on kiva laittaa vahinko kiertämään. Sain vinkin tuosta sivusta sähköpostin kautta, mutta erehdyin poistamaan sen mailin ennen kuin tarkstin ketä kiittää. On tullut kans pari muuta vinkkiä, mutta flunssakuumepäänsärkysilmäkipu pakottaa jättämään illan surffailut tähän.

Kaunis kiitos kuitenkin kaikille, jotka jaksavat lähettää minulle sähköpostia! Ensi viikolla uudella energialla.

-JTW said...

Suunnaton pahuus tässä on ollut, että joku on aikuisten oikeasti jaksanut tätä sontaa todistaa vääräksi.

Tämänkaltaiset huuhaat voisi jättää ihan omaan arvoonsa.