14.2.09

Casey Luskin, tekstiä, tekstiä ja lisää tekstiä

Discovery Instituten lakiasiantuntija Casey Luskin kutsuttiin vierasbloggailijaksi U.S. News-sivustolle. Luskin on ollut Intelligent Design & Evolution Awareness eli IDEA klubien [*] arkkitehti.

Luskin on pannut parastaan. Luettavaa on monen A4-paperin verran. Aloituksessa tehdään selväksi miten tuhmat darwinistit yrittävät vaientaa akateemisen vapauden. Darwinistit haukkuvat, solvaavat ja vaativat pitämään turpaa tiukemmalla. Darwin-skeptikot yritetään pukea uskonnon kaapuun (huom. minusta on hienoa miten IDeistit yrittävät haalia itselleen "skeptikko" sanaa. Skeptikko on haluttu nimike modernissa maailmassa). Darwinistit vainoavat darwin-skeptikkoja. Ja viimeisenä väittämänä darwinistit teeskentelevät ettei mitään tieteellistä kiistaa ole olemassa.

Tässä vielä lyhyt muistilista:

(1) Ridicule, Demonization, and Character Assassination; (2) Equating Darwin-Skeptics with Religion; (3) Persecute Darwin-Skeptics; and (4) Pretend There Is No Scientific Controversy Over Evolution in order to try to dissuade you, the reader, from thinking for yourself on this subject.


Otan viikonlopun projektiksi koko Luskinin tekstin lukemisen. Ennustan, että hän mainitsee tietyt asiat noiden neljän pointin kohdalla.

1) Lainauksia nettifoorumeilta ja blogien kommenteista.

2) Kiila-dokumentin puolustus, "Se oli tarkoitettu vain rahankeruuta varten", tjsp.

3) Richard von Sternberg ja Gonzalez.

4) Discovery Instituten 700 nimeä kerännyt lista, jossa epäillään luonnonvalinnan selittävän aivan kaikkea biologiassa ja suositellaan todistusaineiston tarkkaa tarkastelua.

*yksi ilta myöhemmin*

Ja mites kävikään? Ainakin ensimmäinen veikkaus meni kohdalleen. Luskin lainaa anonyymejä kommentteja. Niissä mennään henkilökohtaisuuksiin. Mutta Luskin on löytänyt helmiä myös parilta arvostetulta herrasmieheltä. Richard Katskee on Americans United for Separation of Church and State-järjestön lakimies. Katskee on kutsunut ID-liikkeen edustajia "mielihulluiksi". Hän myös kutsunut niitä jotka eivät vastusta ID:tä "huijatuiksi". Koko ID-liike on Katskeen mielestä petosta. Myös Robert Pennock on käyttänyt vähemmän mairittelevaa kieltä IDeisteistä.

Luskin sanoo, että tällaisen kielenkäytön kautta darwinistit yrittivät vaimentaa kritiikin.

Toisen veikkauksen kohdalla menin pahasti pieleen. Luskin ei mainitse missään Kiila-dokumenttia. Sen sijaan hän kirjoittaa tuomari Jonesin päätöksestä. Luskinin asiantuntijamielipide ei näy Jonesin tuomiota mitenkään asiallisena. Jones ei suostunut uskomaan, että ID:llä on ihan aikuisten oikeasti positiivista todistusaineistoa. Jones myös uskoi virheellisesti, että ID vaatii yliluonnollista elementtiä. Hän teki myös muita täysin virheellisiä asioita päätöksessään, ja oli kaikin puolin epäreilu aktivisti-tuomari.

Sitten Luskin kuvailee kuinka ID-oppikirja Of Pandas and People ei ollenkaan ole salakavala yritys naamioida kreationismia älykkääksi suunnitteluksi. Kreationismi-sana korvattiin intelligent design-sanalla ennen Edwards v. Aguillard-päätöstä.

Kolmas kohta. Kun tulee "darwin-skeptikkojen" vainoamisen vuoro, niin Luskin on ripeä. Edellä mainittu Katskee kun on mennyt pilaamaan koko vainoamisen salaamisen. Katskee on kirjoittanut:

"The reason that their ideas have been expelled from the classroom is not a vast conspiracy or rampant hostility toward religion; it's that those ideas lack scientific value."

Tässä kohtaa Luskin myhäilee onnellisena. Akateeminen vapaus kun suo oikeuden keskustella enemmistö ja vähemmistö ideoista, kunhan ne ovat tieteellisiä. Luskinin mielestä ID on tieteellinen idea. Perusteluna tämä:

Given that scientists have published their doubts about Darwin in peer-reviewed scientific journals, and support for such views comes from hundreds of well-credentialed scientists, such dissenting views deserve the protections of academic freedom.


Eli ID on Luskinin mielestä Darwinin epäilyä. Sadat tiedemiehet epäilevät Charles Darwinia. Mutta ehkä ID:llä voisi olla positiivista evidenssiä ja teoriaa? Sitä Luskin ei mainitse.
Mutta ei mitään von Sternbergistä tai Gonzalesista. Taas meni pieleen.

Neljäs kohta. Luskin mainostaa ID:n olevan akateemisen vapauden ja avoimuuden puolella. Juuri ID-liikehän vaatii monipuolista asioiden käsittelyä. Darwinistit yrittivät kieltää keskustelun vakuuttelemalla ettei mitään tieteellistä kiista ole. Darwinistit aivopesevät tavallisia kansalaisia, jotta nämä eivät itse tarkastaisi onko evoluutioteorialle todisteita.
Luskin mainitsee vain ohimennen, että tiedemiesten parissa on olemassa runsaasti darwin-epäilijöitä.

Koko pitkässä bloggauksessa ei kertaakaan esitellä ID-teorialle mitään positiivista aineistoa. Luskinilla olisi ollut mainio tilaisuus nostaa jotain olennaista pöydälle. Ehkä ensi kerralla.


[*] IDEA klubeja oli helppo perustaa, kunhan vain vaihtaa Creation Science Societyn nimen IDEA klubiksi.

No comments: