13.2.09

Rokotepeloittelu oikeudessa

Yhdysvalloissa on haettu korvauksia rokotteiden aiheuttamista autismitapauksista. Päätös on annettu. Kolme eri tapausta saivat saman tuloksen oikeudessa. Rokotteiden ja autismin välisestä yhteydestä ei ole varmaa tieteellistä näyttöä. Syyttäjien esittämä todistusaineistoa on "heikkoa, ristiriitaista eikä vakuuta." Todistusrima ei edes ollut korkeimmillaan. Syyttäjien ei olisi täytynyt osoittaa, että rokotteet aiheuttavat autismia. Olisi riittänyt, jos rokotteet "todennäköisesti" aiheuttivat autismitapaukset. Korvauksia hakevat perheet ovat joutuneet harhapolulle, sillä sinne heidät ovat ohjanneet vääriä johtopäätöksiä tehneet lääkärit.

Edessä on vielä uusia korvaustapauksia, joissa pohditaan tiomersaalin ja autismin yhteyttä. Tiedemiehet toivovat, että oikeudenpäätökset alkaisivat vakuuttamaan vanhempia rokotteiden oikeasta turvallisuudesta. Kun paniikkia ei enää lietsota turhista asioista, voi autismitutkimus keskittyä oikeisiin ongelmiin. Autismi on enimmäkseen geneettistä perää.

Miten rokotepelottelijat reagoivat oikeuden päätöksiin?

Näin.

The decision today didn’t say that it couldn’t happen. The decision said that there was not enough science at the time of the trial to back up the claim that vaccines were the causation of autism theory. The science may be there at some point, maybe very soon. The Cedillo, Snyder and Hazelhurst cases will be appealed and looked at again. After all, if the government can not definitively tell us the cause autism, they can not tell us what doesn’t cause autism either. This fight is not over.

No comments: