11.2.08

Manaus on nousussa

MSNBC uutisoi miten Euroopassa tarvitaan yhä enemmän manaajia. Katolinen kirkko kouluttaa kiihtyvällä tahdilla uusia pappeja, jotka osaavat taistella demoneja vastaan. Viimeisen viiden vuoden aikana Puolassa majailevat manaajat ovat tuplanneet rivinsä. Puolassa järjestetään peräti manaamisen kansaivälisiä konferesseja. Kasvavalle kysynnälle on rationaalinen selitys:

"Ihmiset eivät enää rukoile, he eivät käy kirkossa, he eivät käy tunnustamassa syntejään. Paholaisella on helpot oltavat", sanoo Gabriele Amorth, 82-vuotias pastori, joka johtaa Euroopan anti-demoni pappeja. "Paholaisen palvomista on enemmän, ihmiset ovat kiinnostuneita saatanallisista asioista, ja vähemmän Jeesuksesta."

Jankowski on puolalainen pappi, joka suorittaa manauksia. Hän kertoi eräästä tapauksesta toimittajalle. Nainen oli pyytänyt avioeroa vain pari viikkoa aviovalojen uusimisen jälkeen, osana avioliittoneuvontaa. Jankowskin alkoi epäillä tapausta, sillä vaimo näytti kehittävän intohimoisen vihan miestään kohtaan.

"Sen mukaan mitä pystyin havaitsemaan, paholainen oli läsnä ja toimi selvällä tavalla," hän sanoo. "Kuinka muuten voidaan selittää vaimossa, vain muutaman viikon aikana tapahtunut muutos, aviomiestään kohtaan, joka on hyvä ihminen?"

Jankowski sanoi, että arkkipiispa antoi hänelle luvan viime lokakuussa suorittaa manaus, ja että hän on ollut kiireinen siitä lähtien. Ja mitä paholaisen vaikutuksenalaisena olevalle vaimolle kuuluu? "Me työskentelemme vielä hänen parissa," hän sanoi.

Puolaan aiotaan rakentaa oma manauskeskus. Se pystytetään kylään, jonka nimessä on aivan liikaa konsonantteja, Poczernin.

No comments: