30.4.10

Kenian islamistit: Jalkapallo ja elokuvat kiellettävä

Kenialaiset muslimipapit ottavat uskomisen vakavasti. Ajatukset täytyy suunnata Allahin suuntaan, tai muuten ihmisen elämä rappeutuu. Mullahit ovat huomanneet viihteen haitallisen vaikutuksen uskontoon. Nuoriso on kiinnostuneempi jalkapallon seuraamisesta kuin Mekkaan päin kumartelusta. Siksi papit vaativat jalkapallon poistamista televisiolähetyksistä. Samalla he vastustavat elokuvien katselua. Jos he löytävät jonkun hallusta viihdemateriaalia, niin se joutuu välittömästi tuhottavaksi. Kohtuus kaikessa, sillä tuhotut materiaalit korvataan rahallisesti. Muutenhan touhu olisi vandalismia. Tähtäimessä on on kaikkien elokuvateattereiden sukupuutto.

En ole mikään suuri urheilun ystävä. Jalkapallo-otteluista nauttimisen kielto on ihan ok. Samaan syssyyn voisi kieltää jääkiekon ja golfin levittäminen televisiossa. Mutta elokuvien? Siinä menee sananvapauden raja! Olisi aivan kamalaa, jos en pääsisi nauttimaan Paavo Pesusieni-elokuvasta.

1 comment:

Tom said...

No nyt meni maku tästäkin blogista. Kaikkien olisi pikku hiljaa syytä oppia, että elämä on osa jalkapallosta. Muun valeurheilun lähettämisen voisi tosiaan kieltää.