5.4.10

Kun fundamentalistioikeisto ampuu itseään jalkaan

Se tapahtui täysin vahingossa. He halusivat suojella sananvapautta ja perhearvoja. He halusivat muuttaa lakia, jotta homoseksuaalien syntien osoittaminen ei olisi viharikos. Nyt Oklahoman oikeisto istuu tyrmistyneenä ja miettii mikä meni pieleen.


Obaman hallinto vahvisti Matthew Shepard Actin, jolla pyritään tekemään muutoksia viharikoksen määritelmään:

The Matthew Shepard Act would strengthen existing federal hate crime laws in three ways:

1) Expand the law to authorize the Department of Justice to investigate and prosecute certain bias-motivated crimes based on the victim's actual or perceived sexual orientation, gender, gender identity, or disability. Current law only includes race, color, religion or national origin.

2) Eliminate a serious limitation on federal involvement under existing law which requires that a victim of a bias-motivated crime was attacked because he/she was engaged in a specified federally-protected activity such as voting, serving on a jury or attending school.

3) Add "gender" and "gender identity" to the Hate Crimes Statistics Act


Rodun, ihonvärin, uskonnon ja kansalaisuuden lisäksi myös sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen laskettaisiin viharikoksen määritelmään. Tietenkin pastorit olivat huolissaan tuollaisesta menosta. Eivätkö he saisi enää saarnata homouden kirouksesta? Eivätkö seksuaalisuudestaan epävarmat teinit olisikaan enää vapaa riistaa?

Oikeisto lähti puolustamaan homofoobikkojen sananvapautta. Oklahoman senaatissa päätettiin, ettei viharikoksiin lueta mitään homostelua. Tai niin he luulivat päättäneensä. Harmi vain, että lakiehdotuksessa siteerattiin väärää kohtaa. Viharikoksen suojelus poistettiin pykälästä 245. Mutta syntiset epäheterot olivatkin pykälän 249 alla piilossa. Eli senaatissa poistettiin uskonto ja rotu viharikosten suojeluksesta.

Upsista.Todennäköisesti lakiin tehdä pieni korjaus, jotta osavaltion oikeisto ei näytä aivan toivottomalta.

2 comments:

Aqua Fortis said...

What!? Uskonto on (oli, tulee olemaan) viharikoslain suojeluksessa? Sounds really bad.

paahtoleipä said...

Onhan se suomessakin. Siksi vain ateisteja saa haukkua militanteiksi. Jumalanpilkasta voi saada kaksi vuotta linnaa. (Vertaa pituutta raiskaustuomioihin.) Darwininpilkasta saa läpsyn selkään uskistoverilta.