2.4.10

Skientologia: Väkivallan historia

CNN:n Anderson Cooper ottaa rohkeasti David Miscavigea sarvista kiinni. Otsikkona seksikkäästi The Church of Scientology: A History of Violence. Usean illan ajan yleisölle kerrotaan skientologiajärjestön huipulla tapahtuneista pahoinpitelyistä. Usean vuoden ajan SeaOrganizationin johtajien joukossa pahoinpideltiin alempiarvoisia. Huipulla istuva David Miscavige on useamman ex-skientologin puheissa ollut mäiskimisen ja läiskimisen antajana. Miscavige ei esiinny ohjelmassa kertaakaan, vaan puolustuspuheet tulevat taas PR-guru Tommy Davisin suusta. Mukana on aina myös lakimies ja ex-skientologien entiset puolisot. Marty Rathbun (Inspector General titteliä hallinnut) johtaa entisten skientologien kohupaljastusmaratoonia.

Ensimmäinen osa:Tommy Davis on jälleen toistanut tutun valheen siitä, että skientologia kokee renesanssia ja jäsenmäärä liikkuu kymmenessä miljoonassa. Kuitenkin viimeisimpien tietojen mukaan Yhdysvalloissa oli vuonna 2001 n. 55 000 skientologia. 2008 heitä oli 25 000. Skientologian ulkopuolisessa maailmassa tuo lasketaan laskevaksi jäsenmääräksi.

Jatkoa 1 osalle.Seuraavassa jaksossa on enemmän asiaa siitä miten David Miscavige hyökkäsi ihmisten kimppuun SeaOrgin toimistotiloissa.Useat entiset skientologit toistavat samaa tarinaa. Nykyiset lakimiehet myöntävät, että SeaOrgissa tapahtui pahoinpitelyjä, mutta ne käsiteltiin sisäisesti. Siksi teot jatkuivat usean vuoden ajan eikä ketään vastaan nostettu syytteitä.

Skientologien puolustus laimenee lopulta siihen, ettei Miscavige ollut paikalla kun pahoinpitelyä tapahtui. Miscavige on täysin viaton. Hän ei tiennyt mitään pahoinpitelyistä (jotta ei joutuisi todistajaksi oikeuteen?). Heti kuultuaan pahoinpitelyistä hän antoi potkut kyseisille väkivaltaisille yksilöille. Mutta miksi teot saivat jatkua usean vuoden ajan? Eihän henkilökultin sisällä pidetä suita kiinni painostuskeinoin?

Klipin lopussa Anderson Cooper kaivaa esiin skientologilakimiehen kirjeen, jossa pyydetään enää toistamasta väärää väitettä siitä, että David Miscavigelle olisi muka annettu tilaisuus puolustaa itseään ohjelmassa. Cooper näyttää heti perään pari kuukautta vanhan kohtauksen jossa Tommy Davis selittää miksi kultin johtaja ei ilmesty ohjelmaan. Joten joku ei tainnut tehdä selväksi lakimiehelle mitä on oikeasti puhuttu. Tuskin skientologit yrittävät vaimentaa toimittajia lakimiesten kirjeillä.

Kolmas osa, jossa mainitaan anonyymit ja Cooper kyselee miksi kesti monta vuotta ratkaista väkivaltaiset tapaukset. Hän todistaa omaavansa erittäin kovat kivekset.Neljäs osa jossa selviää mitä entisille skientologeille on tapahtunut. Disconnection-käytäntö ja supressiiviset henkilöt esitellään yleisölle. Ja ex-skientologien entiset puolisot kauhistelevat syytöksiä esittävien entisten jäsenten valheita:Disconnection-käytännön puolustaminen on kehittynyt. Nyt tehdään selväksi ettei se ole ollenkaan kirkon käytäntö. Aikaisemmin se oli osa kirkon oppeja, joten ne kuuluivat uskonnonvapauden piiriin. Nyt yksilöt voivat vapaasti valita haluavatko he olla enää yhteydessä sellaisiin henkilöihin, jotka kritisoivat skientologiajärjestöä.Anderson valmiina iskuun.

No comments: