20.4.10

Sana sunnuntaille: Avioero

Teksasin osavaltiossa on aina oltu Jumalan puolella. Siellä osataan puolustaa perinteisiä arvoja kovin keinoin. Muut osavaltiot kukistuvat yksitellen modernien arvojen alle. Massachusettsin osavaltiossa laillistettiin samaa sukupuolta olevien avioliitot. Raon ilmestyessä pari muuta osavaltiota altistui samalle luonnottomuudelle. Yhdessä osavaltiossa hyväksytty laillinen avioliitto on täynnä ilmaa Teksasissa. Tämän oppivat naispari, jonka liitto kariutui. Teksasissa asuva osapuoli haki avioeroa, jonka Austinin kaupungin tuomari myönsi. Mutta sellainen liberaalien nöyristely ei sopinut osavaltion syyttäjä Greg Abbotille. Jos homoparien avioerot hyväksytään Teksasissa, niin loogisesti myös homoparien avioliitot muuttuvat laillisiksi. Siksi Abbott nosti välittömästi valituksen tuomarin päätöksestä. Perinteisen avioliiton puolustaminen vaatii myös perinteisen avioeron puolustamista, kuten syyttäjä ajatuksenjuoksunsa muotoili.

Perinteisiä arvoja vastaan hyökkäävät kaksi paria. Toinen on miespari Dallasista, joka hakee sopuisaa eroa. Heillä ei ole riitaa omaisuudesta, eikä lapsia ole hankaloittamassa prosessia. Toisaalla on naispari, jolla on adoptoitu lapsi. Tietenkin nämä moraalittomat ihmiset vakuuttavat lehdistölle, etteivät he ole ajamassa seksuaalista tasa-arvoa avioerollaan. He haluavat jatkaa elämäänsä. Onneksi Abbott tietää paremmin.

Seksuaalista tasa-arvoa ajava Lambda Legal huomauttaa, että Yhdysvalloissa käsitellään samaa sukupuolta olevien avioliittoja vaihtelevalla menestyksellä. Perheillä on samat tarpeet ja ongelmat, mutta eri oikeudet kuin heteropareilla.

Abbott on taipunut jonkilaiseen kompromissiin. Tietenkään nämä parit eivät saa avioeroa, mutta heidän avioliitto voidaan mitätöidä Teksasissa. Johon homomafian pauloissa olevat lakimiehet huomauttavat, että silloin avioliitot jäävät voimaan muissa osavaltioissa.

Vuonna 2005 Teksasin äänestäjät päättivät muuttaa osavaltion perustuslakia, jotta samaa sukupuolta olevien avioliitot kielletään. Tämä siitä huolimatta että osavaltion laki jo valmiiksi kielsi sellaiset liitot. Teksasilaiset halusivat tuplavarmistuksen. Heitä ei voi syyttää vainoharhaisuudesta, kuten nämä avioeron varjolla arvojaan toisten kurkusta alas tyrkyttävät ei-heteroparit ovat todistaneet.

Konservatiivit kokoavat rivejään. Edessä on uusi taistelu perinteisten arvojen puolesta. Jos avioerot sallitaan laillisin menoin Teksasissa, niin heterous menettää arvoaan. Seuraavaksi heteroliitot tehdään laittomiksi.

Itse konservatiivisena ja kaikkea epäheteroutta kammoksuvana miehenä joudun valitettavasti toteamaan, että Teksasin konservatiivit ovat vaarallisella tavalla väärässä. Heidän pitäisi välittömästi hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioerot! Nykyinen käytäntö Abbottin ja muiden republikaanien suunnalta ylläpitää vähintään kahta perinteistä avioliittoa loukkaavaa liittoa. Homoliitot täytyy pitää laittomina, mutta homoliittojen avioerot mahdolliseksi (ellei jopa pakolliseksi). Näin Teksas pystyy pienentämään ei-heterojen liittojen määrää Yhdysvalloissa.

Oikeiden avioliittojen määrä on muutenkin vähenemässä Yhdysvalloissa. Vuonna 2006 Stephen Colbert ehdotti toimivaa ratkaisua avioliittojen suosion nostamiseksi.

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word - Irreconcilable Differences
www.colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorFox News

No comments: