15.6.10

Et näytä päivääkään yli 4,5 miljardia vuotta vanhalta

Bwana Joen kynästä-blogissa ylistetään jälleen Herraa. Vankasti Raamattuun nojaavan Kontisen maailmankuvassa Maan ikä lasketaan tuhansissa vuosissa. Hän on käyttänyt lähteinä mm. Institute of Creation Researching materiaalia, joissa Maa on vain joitain tuhansia vuosia tuore tapaus maailmankaikkeudessa. Vuosimiljoonat ovat ateistipropagandaa. Kyseisessä blogissa tarkkaillaan aktiivisesti tiedeuutisia. Kaikki vähänkään normista poikkeavat päivitykset tieteellisen tiedon edistyessä ovat selkeä osoitus kreationismin vahvuudesta. Tai vähintäänkin ne uutiset osoittavat, ettei tiedemiesten tarinoihin kannata luottaa. Tuorein tiedeuutinen liittyy Maan ikään.

Maapallo nuortui 120 miljoonaa vuotta, hupsistakeikkaa!

Miten se on mahdollista?

Tais W. Dahl ja David J. Stevenson laskivat millä nopeuksilla protoplaneetan metallit sekoittuvat. Planeetan muovautuessa nykyisen kaltaiseksi planeetaksi tapahtui suurempi törmäys. Kaksi protoplaneettaa mäsähtivät yhteen, jonka seurauksena Aurinkoa kiertää nykyään Maa ja Kuu. Nerokkaalla päättelyllä parivaljakko päätyi näiden massojen erohetkeen. Se tapahtui myöhemmin kuin tähän asti on arvioitu. Kontinen kiteyttää:

Heidän mukaansa maa ja kuu muodostuivat vasta 150 miljoonaa vuotta aurinkokunnan synnyn jälkeen. Aiemmin luultiin, että ikäero on 30 miljoonaa vuotta.

Näin maailma muuttuu yhä nuoremmaksi.


Mutta hän ei jostain suusta ymmärrä, että uusilla laskelmilla on vain ja ainoastaan päätelty tuo dramaattinen erohetki. Maan oma kehitys alkoi siis luultua aikaisemmin, mutta tähtijärjestelmän ikä ei ole muuttunut. Maan aikaisemman version, eli sen protoplaneetan, ydin kehittyi omaa tahtia ennen törmäystä. Juuri näiden ydinten ja kuorten miljoonia vuosia kestäneiden muutosten perusteella laskettiin uusi ikä. Jos tutkijoiden arvio suurimmasta erosta edelliseen arvioon Maan iästä pitää paikkansa, niin Maa nuoreni n. 4 prosenttia (tosin pyörittelin numeroita paperilla erittäin väsyneenä rankan viikonlopun jälkeen). Planeetta on vielä tähtitieteellisesti vanhempi kuin ne tuhannet vuodet joiden varaan nuoren maailman kreationistien elämä perustuu. Ymmärtääkseni reilu neljä miljardia vuotta on hieman enemmän kuin 10´000 vuotta.

Kontinen ei ole täysin tyytyväinen tutkijoiden laskelmiin.

Mutta uusinkaan arvio ei ota huomioon Luojaa, joka on voinut tehdä kaiken huomattavasti nopeammin.


Mahdollisesti syynä on se, että kreationismi on tieteessä yhtä hyödyllistä kuin Viime torstailaisuus. Ne ovat yhtä järkeviä näkökulmia maailmaan.

2 comments:

Otto said...

Paholaisen asianajaja kirjoitti: "Mahdollisesti syynä on se, että kreationismi on tieteessä yhtä hyödyllistä kuin Viime torstailaisuus. Ne ovat yhtä järkeviä näkökulmia maailmaan."

Viimetorstailaisuus on toimiva parodia ainoastaan niitä YEC-suuntauksia vastaan, jotka selittävät fossiiliaineistoa sillä että Jumala (tai Saatana) loi ne valmiiksi kivikerrostumiin hämäykseksi tai uskon koettelemiseksi, sekä niitä vastaan, jotka uskovat että tähtien valo luotiin valmiiksi matkalle, niin että näkemiämme supernovia ja muita maailmankaikkeuden ilmiöitä ei olisi koskaan oikeasti tapahtunutkaan.

Muun väittäminen olisi epäloogista.

Paholaisen Asianajaja said...

Otto on oikeassa.