7.6.10

Skientologia lööpeissä Australiassa, osa 3Paul Scofield, Dean Detheridge ja Janette Lang ovat entisiä skientologeja. He uhrasivat useamman vuoden elämästään skientologiajärjestön palveluksessa. Palkalla ei päässyt elättämään itseään. Työtä tehtiin täyttä päivää vuodesta toiseen, mutta kuitenkin selviämiseen tarvittiin toista työtä tai avustuksia. Rahat eivät riittäneet bensaan tai koiranruokaan. Kuitenkin rivijäseniä painostettiin tulemaan töihin dianetiikkakeskuksiin. Lomista joutui tappelemaan. Tietenkin skientologien PR-guru Tommy Davis on toisaalla todennut, että skientologit elättävät itseään tekemällään työllä skientologian edistämiseksi.

Australian viranomaiset ovat alkaneet tutkimaan onko skientologiajärjestö kiertänyt palkkalainsäädäntöä. Jos he päättävät, että tarkastukset ovat epäonnistuneet ja skientologit ovat rikkoneet säädöksiä, niin edessä on korvausten maksu. Se voisi pakottaa Australian skientologiakonttorin konkurssiin. Skientologit yrittävät puolustella minimipalkan alle menneitä palkkoja työn vapaaehtoisuudella. Johon ex-skientologit vastaavat, ettei heitä päästetty lähtemään töistä. Johon skientologien lakimiehet vastaavat lainaamalla sitä dokumenttia jonka skientologit joutuvat allekirjoittamaan:

"I FURTHER UNDERSTAND THAT ALL CHURCH STAFF MEMBERS INCLUDING MYSELF, ARE MEMBERS OF A RELIGIOUS ORDER; THAT THEY SERVE PURSUANT TO THEIR RELIGIOUS OBLIGATIONS AND NOT IN CONTEMPLATION OF RECEIVING ANY COMPENSATION WHATSOEVER, AND IN DOING SO, THAT THEY ARE FORSAKING ALL COMMERCIAL AND FINANCIAL MOTIVATION."


Kyseinen sopimus kannattaa lukaista läpi useampaan kertaan. Kuka voisi vastustaa skientologien tarjoamia etuja?

No comments: