22.6.10

Skientologia lööpeissä Australiassa, osa 4

Skientologiajärjestö on kultti, jonka tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa ja valtaa. Kultti kiertää lakeja ja veroja, kunhan sillä saadaan enemmän rahaa. Tämä tosiasia tulee jälleen ilmi, kun Today Tonight tutki miten skientologiajärjestö kiertää veroja.

Skientologit myyvät kirjoja, ääninauhoja, dvd:tä ja kursseja Britanniassa. Heidän ei tarvitse välittää verojen maksamisesta (kiinteistöveroa lukuun ottamatta), sillä tarvittaessa dianetiikkakeskukset ja orgit (suom. tärkeämmät skientologiarakennukset) ovat vain osa hyväntekeväisyysjärjestön toimintaa. Paperilla toiminta on Church of Scientology Religious Education College Incorporated, eli COSRECI:n, hyväntekeväisyyttä. Lakiteknisen tempun takia tämän hyväntekeväisyysjärjestön ei tarvitse lähettää tietojaan tilintarkastajille.

COSRECI:n kansainvälinen päämaja sijaitsee Australian Adeleinessa. Australian viranomaiset vahvistivat Today Tonight-ohjelmalle, ettei COSRECI ole rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö. COSRECI:n yritystiedoissa mainittu osoite toimistolle onkin yllättäen puutarhurin koti. Puutarhuri oli erittäin yllättynyt, kun sai kuulla olevansa osa skientologien kansainvälistä hyväntekeväisyysjärjestöä.

Skientologiajärjestö on kiertänyt veroja satojen miljoonien eurojen edestä. Ihailtavan röyhkeää toimintaa.Skientologien vastaus syytöksiin on yksinkertainen. Ohjelmassa esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa. Ne kohdat jotka pitävät paikkansa eivät tee toiminnasta laitonta. Skientologiajärjestöllä ei ole velvollisuutta paljastaa tulotietoja toimittajille. COSRECI:n toimistoksi merkitty puutarha on vain virhe. Sellaista tapahtuu jopa skientologien kaltaisille yli-ihmisille. Kaikkein yllättävintä skientologien vastineessa onkin se, että he sanovat suoraan ettei COSRECI ole rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö Australiassa. Vielä vuonna 2005 Britannian skientologit perustelivat COSRECI:n toimintaa näin:

"Taxation


The Church is a South Australian charity, and is established in England for charitable purposes only. The trustees consider that corporation tax is therefore not applicable. References to taxation and deferred taxation are included solely to comply with accounting standards."


Britannian ja Australian verovirastot ovat alkaneet tutkimaan asiaa.

No comments: