19.6.10

Homeopatia pulassa Britanniassa, osa 2

British Medical Association äänestää 28. päivä homeopatian tuen lopullisesta lopettamisesta Britanniassa. Vuosittaisessa kokouksessa päätetään monesta asiasta. Listalla on myös ehdotus 301, jossa suositellaan homeopatian rahoituksen lopettamista kansallisessa terveydenhuollossa. Ei enää homeopaattisia sairaaloita. Ei enää taikavoimilla ladattujen sokeripillereiden jakelua apteekkien lääkehyllyistä. Homeopatia siirtyisi pelkästään homeopaattien vastaanotoille ja luontaistuotekauppoihin. Homeopaatit eivät voisi enää kehua olevansa osa virallista lääketiedettä. Muissa ehdotuksissa suositellaan tulevien budjettileikkausten kärkeen homeopatiaan liittyvien projektien sijoittamista.

Britannian homeopaatit ovat paniikissa. He ovat järjestämässä protestia BMA:n äänestyksen jälkeiselle päivälle. Protestista on vastuussa Faculty of Homeopathy, joka on paras ja hienoin homeopaattien kouluttaja Britanniassa. FoH koostuu niistä lääkäreistä, jotka ovat myös homeopaatteja. Aivan kuten Liisa Sulkakoski. Kuitenkin homeopatia on päätynyt huonoon jamaan täysin omien toimien takia. Tai oikeastaan tekemättömien toimien takia. QuackoMeterissä muistutetaan, että homeopaattien liitto ei ole noudattanut omia sääntöjään. Kun rikkomuksista huomautetaan, niin homeopaatit uhkailevat lakitoimilla.

Terveydenhuollossa on homeopatiaa suurempiakin ongelmia, mutta siihen tuhlatut rahat ovat varmasti paremmassa käytössä tarpeellisten ja toimivien hoitojen kautta. Homeopatian tieteellinen näyttö on mitä on, ja siksi homeopaatit ovatkin suosittelemassa, että homeopatiaa täytyisi tutkia aivan uudella tavalla. Jos tiede ei todista homeopatian ihmeitä, niin tieteen täytyy muuttua.

Homeopatian tieteellisyys on kuitenkin kiistelty aihe koska osa placebokontrolloiduista tutkimuksista osoittaa ainoastaan heikkoja tai placebovaikutukseen rinnastettavia tuloksia. Ongelmana on että homeopatia soveltuu huonosti testattavaksi RCT-menetelmin (satunnaistetut kaksois-sokkokokeet). Homeopaattisen lääkkeen määrityksessä käytettävän, yksilöllisiin oireisiin ja subjektiiviseen kokemukseen perustuvan metodin, sekä yksilöllisesti määräytyvän hoitoajan pituuden vuoksi homeopaattisten hoitojen tutkimukseen tarvitaan uudenlainen lähestymistapa. Uusia metodeja jotka soveltuvat paremmin homeopatian tutkimukseen onkin kehitteillä. Homeopaattisen hoidon tutkimuksessa on välttämätöntä kehittää ja ottaa käyttöön laadullisen terveystutkimuksen menetelmiä. Laadulliseen tutkimukseen perustuvien tutkimustulosten tulisi myös enenevässä määrin pohjustaa yhteiskunnallista päätöksentekoa.


Jos pohdit asiaa kolmea sekuntia pidempään, niin keksit melko varmasti miksi homeopaatin valituksessa ei ole järkeä.

Toinen ongelma ilmenee siinä miten homeopatiajärjestöt eivät ole halukkaita hillitsemään niitä homeopaatteja, jotka suosittelevat sokeripillereitä malarian, HIVin ja tuberkuloosin hoitoon. Kulisseissa homeopaatit puhuvat olevansa koululääketieteen korvaaja. Yleisölle puhutaan "täydentävästä" hoitomuodosta.

QuockoMeterissä lainataan viestiä, jonka homeopaatti on kirjoittanut homeopaattien Minutus-foorumilla.

baby eczema

Have had this baby on Sulphur 6 and initially he did well, then because I was going away I went and gave Mum Sulphur 30 to keep in , just in case the 6c stopped working. She decided to give the 30 and he agg!!! She gave his 6C last night and this morning things are better. This is another one where the consultants are threatening to keep him in and wet wrap with steroids but mum doesn’t want this because they saw him after she had given the Sulphur 30. Baby appears to be worse from any creams with petroleum in. Baby is very restless. The characteristic thing is that all the time he is kicking out his hands and legs furiously. He seems to be a happy child. Mum has just started trying bits of food and has found he is definitely adverse to apple, cooked or raw or disguised in baby rice!! He is a hot child, kicks off the covers, scratches furiously whenever not occupied and this cases further eruptions. We also think there is itch without eruption.

Although eczema started at 10 weeks after vaccinations he was actually diagnosed with eczema at 8 weeks when mum though he just had very dry skin . Mum has tried many creams SOS worked for a bit but now doesn’t , Robin Logan’s 7herbs (?) didn’t help.

Have told mum to continue with sulphur 6 daily. Any other suggestions??? We want it clear again before she has to take him back to the hospital in 2 weeks!!

Thanks in advance for any suggestions.

Rochelle

Registered Homeopath with The Society of Homeopaths


Käännös ei-homeopaateille: Vauvalla on ihotulehdus. Sitä hoidetaan sokeripillereillä. Kun vauva itkee kipujaan, niin annetaan vahvempaa homeopaattista lääkettä/potenssia. Se on kemiallisesti aivan samanlainen sokeripilleri. Kun se ei auta, vaan oireet pahenevat, niin se johtuu kehon reagoimisesta homeopatiaan. Kun oireet helpottavat se johtuu homeopatiasta. Kun oireet pahenevat se johtuu homeopatiasta. Jos oireet pysyvä samana vaihdetaan homeopaattista ainetta. Homeopaatti ei pohdi, johtuisiko muutos potilaassa taudin luonnollisesta etenemisestä. Siinä samalla sanotaan, että ihotulehdus johtuu vauvalle annetusta rokotteesta. Sitä ei tarvitse erikseen selittää, sillä homeopaattien parissa rokotteet ovat kyseenalaista toimintaa, joka liittyy allopaattiseen lääketieteeseen.

Nyt vain odottamaan 28. päivää kuin Kuuta nousevaa.

2 comments:

Sähis said...

Tämä olisi ollut todella iloinen uutinen ilman tuota lopun lainausta.

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/brittilaakarit-homeopatialle-oma-laakehylly-plasebo/183096