20.6.10

Pakistanissa rikostutkinta Facebookin perustajasta

Piirrä Muhammad-päivä oli suosittu kaikissa rienaavissa maissa. Internet pursusi uusia pilakuvia tai muuten vaan kuvia profeetta Muhammadista. Tapahtuman keskipisteenä oli asialle omistautunut facebookryhmä.

Pakistanissa nostettiin tutkintapyyntö Facebookin perustajasta Mark Zuckerbergistä. Pakistanin poliisi haluaa tietää onko Mark syyllistynyt jumalanpilkkaan. Tutkintapyynnössä luetellaan myös Dustin Moskovitzin ja Chris Hughesin nimet, eli myös perustamisessa avustaneet pojat ovat pulassa. Tietenkin myös Piirrä Muhammad-päivän keksinyt nimimerkki "Andy" on poliisien listalla. Aloitteen laatinut lakimies ilmoitti odottavansa, että poliisi ottaa yhteyttä Interpoliin. Sitten nämä rikolliset saadaan vihdoinkin oikeuden eteen. Onneksi kansainvälinen laki on melko varmasti kohauttamassa kollektiivisia olkapäitään muhammettilaisten lakivaatimuksille. Tai sitten olen vain ihmiskunnan tulevaisuuteen sokeasti luottava ääliö.

Pakistanin laki luettelee jumalanpilkasta sakkoja, tai elinkautisen verran vankilaa, tai lieventävissä asianhaaroissa vain kuolemantuomion.

1 comment:

AaJii said...

Facebookin perustajien pelastukseksi koituu, että he ovat amerikkalaisia. Suomessahan KRP olisi jo hakemassa heitä kotoaan.