30.6.10

Kaikki eivät kestä kritiikkiä, eli asianajajat vauhdissa

Autismin parantamiseen tarkoitetut puoskarihoidot houkuttelevat lasten vanhempia. Rajuimmasta päästä on kelaatioterapia, jolla pyritään kemiallisesti imaisemaan elohopeaa lapsista. Teorian mukaan autismi johtuu aivovammasta, joka taas johtuu elimistöön kertyneestä elohopeasta, joka on päätynyt lapsiin rokotteista. Miten vanhemmat tietävät onko lapsessa elohopeaa? Virtsanäytteillä. Rokotepelottelijoiden suosima laboratorio on nimeltään Doctor's Data. Kyseisen labran luotettavuus ei ole parhaimmasta päästä. Näytteissä näkyy elohopeaa, vaikka tarkistuskokeella varmistettiin ettei laboratorioon lähetetyssä näytteessä ollut elohopeaa. Doctor's Data tarjoaa tuloksia, jotka varmistavat kelaatioterapian tarpeellisuuden. Kritiikkiä on esitetty usean vuoden ajan. Tohtori Stephen Barrettin Quackwatch-sivustolla on kritisoitu kyseistä laboratoriota. Joku olisi voinut odottaa ajatustenvaihtoa, kritiikin asiallista käsittelyä tai pätevän tutkimuksen tekemistä kiistan ratkaisemiseksi. Doctor's Data haastoi Quackwatch-sivun oikeuteen. Asianajaja lähetti Barrettille kirjeen:

Dear Dr. Barrett:

It has recently come to the attention of our client, Doctor's Data, Inc., an Illinois corporation, that you have, on a continuing basis, harmed Doctor's Data by transmitting false, fraudulent and defamatory information about this company in a variety of ways, including on the internet and in other publications. Doctor's Data is shocked that you would intentionally try to harm its business and its relationship not only with doctors but also with the public. Doctor's Data has also learned that you have apparently conspired with and encouraged individuals to seek litigation against it, and have filed false complaints at various government and regulatory agencies against Doctor's Data.Barrett on siis muka panetellut ja tahallaan levittänyt väärää tietoa Doctor's Data-laboratoriosta. Quackwatch-sivulta pitäisi poistaa nämä valheelliset kritiikit. Tohtori Barrett on kuitenkin valpas. Hän kirjoitti asianajajalle ja pyysi tätä täsmentämään sanomaa. Mitkä Quackwatch-sivun väittämistä olivat virheellisiä ja valheellisia? Asianajaja ei osannut tarkentaa.

Sittemmin Doctor's Data on haastanut oikeuteen useamman kritisoijan. Vaadittava korvaussumma on vaatimaton kymmenen miljoonaa dollaria.

Orac huomauttaa, että Doctor's Data on ollut ihan syystä ollut viranomaisten tutkittavana. Labra on haastettu oikeuteen mm. petoksesta.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Doctor's Data pyrkii vaimentamaan kriitikot, eikä edes vaivaudu puolustamaan omia toimenpiteitä laboratoriossa. Sama periaate kuin British Chiropractic Associationin lakitoimissa Simon Singhiä vastaan. En ole vielä ollenkaan menestyvä skeptikko, sillä vain yksi homeopaatti reilu vuosi sitten sähköpostissa ilmoitti, että jos en poista tiettyä bloggausta vuodelta 2008, niin hän "vie asiaa eteenpäin."

En poistanut bloggausta. En ole tietoinen siitä minne asiaa vietiin eteenpäin.

2 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

On hyvä muistaa, että näiden veikkojen ajattelutapa on aika erikoista. Toki varoitus näyttää uhkaukselta, ja maistuu varoitukselta, ja asialle tekemättömyys näyttää pelkuruudelta.

Esoteerinen viisaus auttaa kuitenkin tässä ymmärtämään todellisen Sanoman:

"Viedä Eteenpäin" on edistämistä, jos et poista viestiä, hän mainostaa sitä joka paikassa ja saa ihmiset luopumaan homeopatiasta.

"Eteenpäin" voi viitata Elämään, joka kulkee koko ajan eteenpäin koskaan pysähtymättä, pieneltä ajalta katsoen se pysyy samana, mutta kuitenkin isoja linjoja katsoen se muuttuu. Näin eteenpäin vieminen voi tarkoittaa jatkokehitystä, jossa asiaa mietitään tarkemmin. Kenties tämä vähentää homeopatian suosiota!

Eteenpäin voi viitata myös länsimaiseen aikakäsitykseen, jossa se, että teksti menee tulevaisuuteen. Kieltämättä jos tekstiä ei poista, se menee vääjäämättä eteenpäin. Solipsisti voisi sanoa että tämä vaatii tekstin lukemista, koska teksti on olemassa vain jos se luetaan. Näin löytyykin lupaus palata lukemaan juttua myöhemmin, ja tämä onnistuu vain jos et poista blogausta.

Eteen on muutenkin tärkeä. Jos ottaa eteen, on erektio. Ehkä blogauksesi olikin homeopaatikosta vain niin seksuaalisesti miellyttävä.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Erektioon palaamisessa voi olla järkeä sitä kautta, että mukana ei ole ottaminen, vaan vieminen. Jos ottaa eteen, se on automaattista, joten tässä homeopaatikko symbolisesti vihjasi hänellä olevaan erektiohäiriöön, joka vaatii tietoista toimintaa ja tukemista. Eli hän lupaa yrittää vaikka hänellä onkin vaikeaa.

Tämä voi tarkoittaa symbolista tunnustamista: Hänen oma maailmankuvansa on niin fiksoitunut homeopatiaan, että vaihtoehdon miettiminen on ylivoimiaista. Haluja ajatella laajasti eri vaihtoehtoja on kova, kuten impotentin rakasteluhalu, mutta kyvyttömyys vaikeuttaa halua ja johtaa väkinäisyyteen.

Näin kyseessä oli selvästi anteeksipyyntö. Näin me voimme antaa homeopaatikolle armon.