19.5.09

Rokotepelottelijan huolet

Orac purki jokin aika sitten tunteitaan eräästä Age of Autism-bloggaajasta. Age of Autism on rokotepelottelun mekka. Kent Heckenlively kirjoittaa sinne aktiivisesti. Rokotteet ja autismi ovat hänelle tärkeä asia. Heckenlivelyllä on autistinen tytär, Jacqueline. Hän on vienyt tytärtä monelle vaihtoehtoparantajalle. Mm. Costaricaan asti kokeilemaan kokeellista kantasoluterapiaa. Usein napanuorasta poimittuja kantasoluja ruiskutetaan lapsiin, suoraan selkäytimeen, ja tämän pitäisi laukaista paranemista. Parhaillaan eräillä kantasolumenetelmillä on maailmalla saatu helpotusta joihinkin veritauteihin. Napanuorasta poimitut solut eivät enää muutu hermosoluiksi, joten käyttömahdollisuudet ovat rajalliset.

Heckenlively on kuitenkin vienut Jacquelinea monen vuoden ajan pitkin poikin parantajien klinikoita. Hän on seurannut kehitystä yksityisen laboratorion kautta. Tyttären virtsanäytteestä selviää kuinka paljon kehossa on vielä jäljellä myrkyllisiä metalleja. Vuorotellen tulokset ovat parempaan suuntaan tai huonompaan. Testien mukaan tyttärellä on vieläkin haitallisia aineita veressään.

Jacqueline on saanut usean vuoden ajan kelaatiohoitoa, jonka väitetään poistavan tiomersaalia, eli elohopeaa, kehosta. Ainakin se tepsii lyijymyrkytykseen. Lisäksi Jacqueline saa erinäiset biomedikaaliset hoidot ja dieetit. Mutta tyttären tila ei kohene. Hän on vieläkin autistinen ja saa kohtauksia.

Heckenlively ei ymmärrä mistä tämä paikalleen jumittuminen johtuu. Miksi myrkyt eivät häivy Jacquelinesta?


About four years ago I started tracking my daughter's toxic metal excretions using the Doctor's Data lab...I've got close to 50 of these tests on her and thanks to Jacqueline's doctor they've been charted on graphs.

From the beginning aluminum showed itself to be a problem. Her excretions have ranged from 8-13 times normal. In August of 2006 when we were going after strep her aluminum excretion hit a high of 80 times normal. Her aluminum excretion has ebbed and flowed since that time, but it's still usually somewhere between 5-10 times normal. The other metals have also ebbed and flowed, but aluminum has been the most dramatic.


Kyseiset virtsatestit ovat puoskarointia. Doctor's Data-laboratorio ei käytä luotettavia kliinisiä testejä. Siksi se onkin elohopeasta huolestuneiden vanhempien suosiossa. Testeissä näkyy kerta toisensa jälkeen, että heidän lapsissa on jotain mikä pitää parantaa. Parantumisen neuvotaan löytyvän kelaatioterapiasta tai jostain muusta vastaavasta vaihtoehtohoidosta.

Normaalisti elohopealukemat otetaan vuorokauden pituisen keräysajan kannalta. Virtsaneritystä ei lisätä keinotekoisesti, kuten Doctor's Data tekee. Jos virtsanäyte otetaan heti kelaatioaineen antamisen jälkeen on näytteen elohopeapitoisuus tietenkin huomattavasti tavallista korkeampi. Testit ovat turhia siksi, että stimuloidun erityksen tuottamat tulokset asetetaan samalle viivalle normaalin erityksen kanssa. Näin saadaan taatusti huolestuttavat lukemat.
Huhujen mukaan Doctor's Data saa tuotettua elohopeaa lukemiin vaikka näytteessä ei sitä olisi ollut alunperin ollenkaan.

Doctors Data was tested by Dr. Laidler in a way that any parent could do, almost. Dr. Laidler made up a false urine sample using known mercury free ingredients at a university lab, he divided the false urine (distilled water and creatinine) and sent it off in 2 urine specimen containers provided by Doctors Data.

He sent it to DD and got back 2 different results and both high in mercury.


Jos jostain syystä tuloksissa ei näy elohopeaa, niin keho varastoi sitä niin tehokkaasti ettei haitallinen aine näy virtsassa. Potilas ei siis eritä elohopeaa, vaan se jää soluihin. Niin tai näin, aina löytyy tarvetta hoitaa kelaatioterapialla.

Heckenlively on teettänyt yli 50 virtsatestiä. Kaiken tämän jälkeen hän on alkanut kyselemään miksi myrkyt pysyvät tyttäressä. Autismilääkäreiden selitys perustuu Jacquelinessa olevaan "myrkkyaltaaseen", joka hiljalleen vuotaa elohopeaa. Kudokset ovat pullollaan myrkyllisiä metalleja. Siksi virtsatesteissä näkyy vuodesta toiseen koholla olevat lukemat. Mutta vieläkin Heckenlively jää pohtivalle tuulelle. Varmasti tuo myrkkyallas olisi pienentynyt. Onhan hän laittanut tyttären mahdollisimman turvalliselle dieetille vuosia sitten. Myrkyt on pidetty kaukana ja niitä on saatu pihalle kelaation avulla. Miksi ne eivät poistu kokonaan?

Tässä kohtaa Heckenlivelyn epätoivo saa jopa minut surulliseksi.

Hän löysi selityksen, joka sai palaset loksahtamaan paikalleen. Villi teoria selitti kaiken.

Mark's theory was fairly easy to grasp, even if it went far beyond what's currently accepted in scientific thinking. It was his claim that the metals suppressed the immune system, let various pathogens use them, and then the pathogens themselves were proceeding to make their own supply of toxic metals, leading to oxygen deprivation.

The bugs are making metals!

That's why kids like Jacqueline were having such long periods of chelation and little recovery. We were taking metals out, but the bugs (viruses, bacteria, fungi, and molds) were making them faster than we were removing them! We needed to reach a tipping point where we were getting the metals out faster than the bugs were making them.


Metallit lamaannuttavat kehon puolustusjärjestelmän. Tyttären myrkkyvarastoa kyllä tyhjennettiin hoidoilla, mutta bakteerit, virukset ja sienet tuottivat lisää myrkyllisiä metalleja. Tämän takia haitalliset lukemat säilyivät virtsanäytteissä.

Tiedemiehet eivät ole toistaiseksi onnistuneet löytämään bakteereja, jotka kykenevät muuttamaan metalleja toisiksi metalleiksi. Bakteerien tekemä alkemia olisi kyllä mahtava uutinen.

Mutta Heckenlively on tehnyt päätöksensä. Hän aikoo suorittaa lisää kelaatiohoitoja, entistä tehokkaammilla annoksilla. Heckenlivelylle tärkeä pseudotiede pelastui uuden pseudotieteellisen tukipalkin avulla. Voimme kuitenkin ennustaa, ettei tyttären tila tule parantumaan.

4 comments:

Sähis said...

Ei taida olla olemassa mitään sanoja, millä saisi tuon miehen järkiinsä ja nauttimaan ajastaan tyttärensä kanssa.

Surullista. Helvetin surullista.

Tuohon menee valitettavan kauan, että tuon Doctor's Datan tyyppisiin puoskarointi laitoksiin puututaan. Tähän tapaukseen en usko sen enää mitään auttavan, mutta ehkä mahdollisia tulevia tapauksia.

Hreathemus said...

Komppaan Sähistä. Ensimmäisenä miettii, että miksei hän voi antaa Jacquelinelle niin normaalia lapsuutta kuin vain mahdollista. Heti sen jälkeen tulee huoli, että epätoivossaan tuo tyyppi tulee luottaneeksi johonkin, joka on tytölle ihan vain vaarallista. Sittenkö on parempi?

Kari Tikkanen said...

Toinenkin I luokan myrkky seleeni, voi toimia elohopean estäjänä.
Se tuli muotiaiheeksi Suomessakin
pari dekadia sitten sydänsairauksia estävänä ja lisättiin lannoitteisiin.

Milloinkahan puoskarit (taas) keksii senkin kelaatin oheen?

Isä kertoi yhdestä sydäntutusta joka otti huvikseen seleenijauhetta (annettiin "hevoskuureina" maatalouselukoille sydärien ennaltaehkäisyyn). Tuli melkoinen yliannos ja sanoi, että se pakotti hänet kävelemään kilometrejä heti sen jälkeen (Muistelen että poltteleva tunne jaloissa jotenkin). Aikuiselle jännittävää leikkiä, mutta lapselle hörhön käsissä.. ?

Markus Polvivaara said...
This comment has been removed by the author.