3.5.09

Skientologit heränneet horroksesta

Tänään jotkut saivat iloisen yllätyksen keskellä päivää. En minä, mutta löysin kuvan.Skientologit ovat heränneet talviuniltaan. He jakavat esitteitä, joiden avulla voi tilata L. Ron Hubbardin teoksia. Kunhan suostuu maksamaan postiennakon. Tietenkin bisneksillä on oikeus mainostaa itseään. Kirjojen kauppaaminen on ollut se tuotteliain keino, jolla skientologit ovat saaneet rahaa kultin ulkopuolisilta henkilöiltä.

Normaalisti itse kultin jäsenet joutuvat maksamaan kirjabisneksen pyörittämisestä. Kirjoja myydään vapaaehtoistyönä. Kirjoja ostetaan omaan käyttöön. Kirjoja lahjoitetaan kirjastoille ympäri maailmaa. Ihmisillä on oikeus lukea Hubbardin teoksia, kuten skientologit perustelevat suurta kirjastokampanjaansa.

Skientologien tavoitteena onkin ollut lahjoittaa Hubbardin perusteokset kaikkiin merkittäviin kirjastoihin. Mutta ne eivät aina päädy hyllyihin asti. Kirjastoilla on rajallinen tilaa hyllyissä. Tilaamatta tulleet kirjat eivät ole prioriteetti. Ne päätyvät usein alehyllyyn, lahjoitetaan eteenpäin tai heitetään roskiin. Tiedän että jälkimmäistä toimenpidettä on tehty eräässä suomalaisessa yliopistossa viime vuonna, kun he saivat yllättäen paketin. Jotkut laittavat niitä nettihuutokauppoihin vain muutamalla eurolla.

Skientologien lahjoittamat kirjat eivät ole ilmaisia. Niiden painaminen ja postitus tekevät sievoisen laskun. Varsinkin kun sitä tehdään ympäri maailmaa. Siksi skientologit heittävät käytännössä rahaa kankkulan kaivoon, ympäri vuoden. Miljoonia dollareita. Rahat tulevat "lahjoituksista." Eli käytännössä riviskientologi maksaa 450 dollaria lahjoituspaketista. Siihen sisältyy nuo perusteokset. Skientologi maksaa niistä ohjehinnan. Ei mitään alennusta. Sitten kirjat postitetaan maailmalla. Sillä ei ole mitään väliä päätyvätkö ne hyllyihin vai ei. Skientologiajärjestö on jo saanut rahansa.

Kyseessä on huijaus. Kirjastokampanja on vain yksi tapa jolla riviskientologia verotetaan.

Suosittelenkin sinua, rakas lukija, käymään lähimmäisessä kirjastossa. Tule sitten kertomaan löysitkö yhtään L. Ron Hubbardin kirjaa. Tiedän että Toijalan kirjastossa on yksi suomenkielinen, ohut kirjanen skientologian perusteista. Ei mitään muuta.

3 comments:

henwli said...

Jyväskylän yliopiston kirjastolla oli männäviikolla "kirjadyykkaus", eli poistettavia kirjoja sai mennä lappamaan mukaan sydämensä kyllyydestä. Mukaan tarttui yli 30 kirjaa, joukossa mm. Dianetiikka (ruotsiksi) ja Hubbardin Problems of Work. Ihmettelinkin miten moiset maailmankirjallisuuden helmet olivat eksyneet poistolaareihin! Myöhästyin muutamalla minuutilla, koska kaveri sanoi että niitä olisi ollut enemmänkin.

Vielä kun löytyisi Atlas of Creation.

Anonymous said...

Vaasan kirjastoista löytyy Dienetiikka sekä Återkomst till morgondagen (outoa, ettei Dienetiikkaa ole ruotsiksi.. kertoo sen, ettei opuksia ole siis kirjasto tilannut). Tiedekirjasto Tritonian puolella on Läroboken: allt material i denna bok är uteslutande hämtat från L. Ron Hubbards arbeten.

Mika said...

Lahden kirjastossa olen joskus nähnyt ainakin yhden Hubbardin kirjan. Se missä tulivuori kannessa.
Dianetiikka muistaakseni.