21.5.09

Bristol Palin: Pidättyväisyys on turvallisin valinta

Sarah Palinin tytär on Bristol Palin ryhtynyt pidättyväisyyden mannekiiniksi. Hän tekee yhteistyötä Candie's Foundationin kanssa. Hänellä on henkilökohtaista kokemusta. Bristolin elämä on hyvä varoittava esimerkki. Bristol tuli raskaaksi 18 vuotiaana suojaamattoman peuhaamisen seuraamuksena. Bristol ja poikaystävä Levi Johnson eivät muistaneet, että kondomit ja ehkäisypillerit on keksitty. Kun raskaus paljastui, niin nuori pari teki vastuullisen päätöksen. He menivät kihloihin. Mutta Tripp-pojan syntymän jälkeen kihlaus purettiin.

Voisi melkein väittää, että taustalla oli presidenttivaalikampanjan velvoitteet, mutta unohdetaan menneet. Voisi myös ilkikurisesti sanoa, että Bristolin kokemukset todistavat, ettei pidättyväisyys toimi. Varmasti hän oli saanut kaikki pidättyväisyyttä ylistävät puheet perheeltään, joka on sieltä uskonnollisesta ja konservatiivisestä päästä. Se todisti ettei teokratiaa haluavien moraalisaarna toimi. Se todisti ettei teiniraskaus ole aina sellaista karmeaa maailmanloppua kuin saarnoissa varoitellaan. Bristol sai monenlaista tukea perheeltään ja suvulta. Hän onkin sanonut, että on ollut siunattu ja onnellinen Trippin kanssa.

Tämän vuoden helmikuussa Bristol totesi Fox Newsin haastattelussa, ettei pelkkä pidättyväisyys ole realistista. Tuon klipin viimeisen minuutin aikana Bristol sanoo:

"I think abstinence is like - I don't know how to put it, like, the main - everyone should abstinence or whatever, but it is not realistic at all.

"Why?"

"I don't wanna get into details. Because it is more and more accepted now, among kids my age."


Nyt hän toteaa, että toteamus on poistettu asiayhteydestä. Samassa haastattelussa hän tykkää äitinä olemisesta ja on onnellinen. Äitiys on Bristolin mielestä palkitsevaa. Hän ei kadu mitään, mutta toivoo että raskaus olisi tapahtunut kymmenen vuotta myöhemmin.

Bristolin äiti Sarah on hieman muuttanut kantaansa, sillä Fox Newsin haastattelussa hän sanoi pelkästään pidättyväisyyttä opettava näkökulma on "naiivi". "Life happens, and you deal with it", kuten Sarah sanoo.

Joten jälleen kerran saarna on tätä: "Tee niin kuin sanon, älä niin kuin minä teen."

Obaman hallinto on tehnyt täyskäännöksen Bushin aikakaudesta: Pelkästään pidättyväisyyteen keskittyvät opetukset leikataan pois budjetista. Pidättyväisyyden toimimattomuus on kaikkien tiedossa, mutta sitä kannatetaan moraalisista syistä.

Seksistä ei saisi nauttia. Tytöt ja naiset eivät saa päättää omasta elämästään. Eikä lapsille saa opettaa miten kortsuja käytetään. Ja ehkäisypillerit? Ne ovat Saatanan keksintö!

Jotkut nuoret konservatiivinaiset ovat kuitenkin toista mieltä. Senaattori John McCainin tytär Meghan McCain on nähnyt republikaanien toimet läheltä. Hän kirjoittaa ettei puolue ymmärrä seksiä:

Here’s what I’ve never understood about the party: its resistance to discussing better access to birth control. As a Republican, I am pro-life. But using birth control and having an abortion are not the same at all. Actually, the best way to prevent abortions is to educate people about birth control and make it widely and easily accessible. True, abstinence is the only way to fully prevent pregnancy and sexually transmitted diseases. Still, the problem with abstinence-only education is that it does not make teenagers and young adults more knowledgeable about all the issues they face if or when they have sex—physically and emotionally.


Niin tai näin, mutta Bristolin pidättyväisyyskampanja ei tee kovin suurta vaikutusta. New Yorkin nuoret osasivat olla kriittisiä.

1 comment:

Sähis said...

Onko tekopyhyys hyve Alaskassa?

On tuo aika likka tuo äiti Sarah Palin. Mulla ei ainakaan riittäisi logiikka eikä pokka valistaa pidättyväisyydestä, kun oma oppi on mennyt vituiksi 17 vuoden (vaikuinkavanhasenytoli) pakkosyötän jälkeenkin. Ehkei se ole sitten ehtinyt kasvattaan omia lapsia, kun se on kasvattanut niin paljon muiden lapsia.