12.5.09

Bussikampanja vastatuulessa Indianassa

Indianan osavaltiossa on kaupunki nimeltään Bloomington. Keskustassa asuu n. 70 tuhatta ihmistä. Ympäristössä 175´000 humanoidia. Kaupungin julkinen liikenne olisi saanut tyylikkään mainoksen. Alueen ateistit olisivat halunneet ateistibussikampanjan liikkeelle. Mutta Bloomingtonin kaupunki kieltäytyi ottamasta sitä käyttöön.

Mainos olisi ollut:Kieltäytymisen syyksi mainittiin mainoksen olevan liian kiistanalainen. Samalla alueen bussit - tosin eri firmat - ja mainostaulut mainostavat: Jesus is Coming.

Ymmärtäisin yhtiön perustelun, jos ehdotettu teksti olisi luokkaa "Incest - It's all relative". Ovatko kaupungin asukkaat oikeasti niin heikossa moraalisessa asemassa, ettei voi pohtia miten olla hyvä ihminen ilman jumalolentoja. Käytännössä kaikki mainokset voisi estää vetoamalla kiistanalaisuuteen.Aina löytyy joku joka ei tykkää. "Voit olla hyvä ilman Jumalaa" on faktan toteamista. Täten busseissa ei voisi mainita veden olevan märkää.

Indiana Atheist Bus Campaign on ottanut kiellon vakavasti. He nostivat syytteen ja vetoavat sananvapauteen. Mukana menossa tuttuun tyyliin ACLU.

1 comment:

Unknown said...

Tuo org-juttu oli varmaan liikaa, yhtiön ja matkustajain silmin he astuvatkin ateistibussiin eikä vain kristittyyn bussiin, jossa sattuu olemaan ateistimainos.