25.5.09

Skientologit pulassa Ranskassa

Ranskassa aletaan käymään petosoikeudenkäyntiä skientologeja vastaan. Tilanteen tekee erittäin herkulliseksi se, että tuomion napsahtaessa Ranska voi jopa kieltää skientologien toiminnan. Skientologia ei ole virallinen uskonto Ranskassa.


Syytteen kirkkoa vastaan on nostanut kaksi naista. Toisen mukaan kirkko manipuloi hänet ostamaan kirkon tarjoamia tuotteita 20 000 eurolla. Naiselle myytiin muiden muassa elektromittari, jonka pitäisi mitata henkistä energiaa. Naisen mukaan painostus ostaa tuotteita johti hänet velkautumiseen.

Toinen kanteen nostajista puolestaan sanoo saaneensa potkut skientologiaa harjoittavalta työnantajaltaan sen jälkeen, kun hän oli kieltäytynyt kirkon järjestämistä testeistä ja kursseista.


"Skientologian ainoa tarkoitus on vain ottaa rahaa ihmisiltä", sanoo naisten asianajaja. Ilmiö on toistunut monta, monta kertaa. Ilmainen persoonallisuustesti muuttuu kymmenien tuhansien eurojen laskuksi.

Tämä on ensimmäinen kerta kun itse skientologien järjestö on oikeudenkäynnissä. Aikaisemmin vain yksittäiset ranskalaiset skientologit ovat saaneet tuomioita. Vuonna 1978 eräs Lafayette Ronald Hubbard sai tuomion petoksesta Pariisissa.

Skientologien edustaja on kommentoinut tulevaa oikeudenkäyntiä ja vihjailee, että tuomari on jonkun vaikutuksen alaisena (videon keskivaiheilla), vaikkapa median ja syyttäjän. "Always attack, never defend", kuten L. Ron Hubbard opetti.

No comments: