4.5.09

Päivän mietinnät

Suomen Aidot Kristityt ovat huolissaan kirkon menosta. Kirkko kun aikoo melkein virallisesti olla sitä mieltä, että homosuhteet eivät ole helvetintulenkatkuista syntiä. Se ei kelpaa kaikille ihmisille. Siksi on perustettu adressi:

Olemme huolestuneita niistä viesteistä, jotka kertovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon alttiudesta irtautua omasta arvopohjastaan yhteiskunnallisen painostuksen alla. Esimerkkinä tästä on piispainkokouksen asettaman työryhmän maaliskuussa 2009 valmistunut mietintö ”Kirkko ja rekisteröidyt parisuhteet”, jossa etsitään keinoja homosuhteiden siunaamiselle kirkossa. Tahdomme rohkaista kirkkoa toimimaan arvojensa mukaisesti, miehen ja naisen välistä elinikäistä avioliittoa ja sukupuolten erilaisuuden tuomaa rikkautta kunnioittaen ja vaalien.

Naisen ja miehen muodostama avioliitto tarjoaa suojan uuden sukupolven syntymiselle ja kasvulle. Avioliitto on paitsi yhteiskunnan perusta, myös ainoa ihmisten välinen liitto, jonka Jumala sanansa mukaisesti siunaa. Siunaukseksi se onkin, niin sen suojassa kasvaville lapsille kuin myös puolisoille, kun sitä aidosti kunnioitetaan, tuetaan ja hoidetaan.

Kirkon uskon ja käytäntöjen tulee sekä kirkkolain että -järjestyksen mukaan perustua Raamattuun, Jumalan sanaan. Raamatun suhtautuminen homoseksuaaliseen käyttäytymiseen on yksiselitteisen kielteinen. Myös mietintö toteaa tämän niin Vanhan testamentin kuin Uuden testamentin osalta. Mikäli kirkko kääntyisi homoliittojen suhteen myönteiselle kannalle, se tarvitsee tuekseen etiikkaa, joka on sille vierasta.

Kirkko osoittaa seuraavansa aikaansa juuri siinä, että se tarpeen tullen osaa vetää myös rajaa maallistuneen yhteiskunnan ja sen omien arvojen välille. Kirkon on näytettävä suuntaa, ei mukailtava ajan henkeä, koska sen perustana on iankaikkisuus.


Näen kirkon klubina, jolla on omat säännöt. Tietenkin kerhoilla on oikeus päättää säännöistään. Jos kirkko määrää, ettei vasenkätisiä siunata tai mustaihoiset eivät saa tulla viettämään sinne häitä, niin olkoon niin. Minäkin olen huolissani nykykirkon tilasta. Se muuttuu vuosi vuodelta hitaasti tasa-arvoa kunnioittavaksi laitokseksi. Eikö mihinkään voi enää luottaa?

Onneksi adressi tekee selväksi, etteivät allekirjoittaneet ole negatiivisella tavalla kiihkoilijoita, tai he eivät hyväksyisi kanssaihmisiä. He ovat täysin valmiita auttamaan ja tukemaan homoseksuaaleja.

Kirkon ei tule suhtautua homoseksuaalisuuden kanssa kamppailevaan henkilöön lainkaan eri tavalla kuin minkä tahansa muun synnin kanssa kamppailevaan ihmiseen. Hänet tulee kohdata sielunhoidollisesti ja hänet tulee myös siunata – Jumalan tahdon mukaiseen elämään.


He ovas siis valmiita auttaamaan homoseksuaaleja olemaan heteroita.


Toisessa tarinassa muistellaan mikä tappoi 9 kk vanhan vauvan. Vastaus: homeopatiaan uskominen.

Gloria Thomasilla oli sitkeä ekseema. Ihotulehdus aiheutti ihon kuoriutumista. Ilmeni verenvuotoa ja jatkuvia tulehduksia. Vauva itki kivusta. Jatkuva sairastelu kuihdutti vauvan.

Vanhemmat eivät vieneet häntä lääkärille. Thomas Sam ja hänen vaimonsa Manju Sam luottivat enemmän miehen antamiin homeopaattisiin valmisteisiin. Heillä olisi ollut viisi kuukautta aikaa vaihtaa toimiviin lääkkeisiin. Sukulaiset olivat vedonneet vanhempiin, jotta nämä veisivät Glorian lääkärille. Sillä ei ollut vaikutusta.

Vauvalle annetut vesitipat ja sokeripillerit eivät parantaneet. Vauvan keho ei voi ymmärtää, että nyt saadaan placebota. Gloria kuoli hieman yli viisi kiloisena.

Intia on homeopatian suurin kuluttaja ja siellä koulutetaan runsaasti homeopaatteja. Parhaillaan Intian hallitus yrittää saada homeopaattisten tuotteiden valmistusta jonkinlaisen valvonnan alaiseksi. Thomas Sam oli saanut oman homeopatiakoulutuksensa juuri Intiassa. Hän tienasi homeopatialla elantonsa Sydneyssä ja jopa opetti sitä paikallisessa korkeakoulussa.

Isän sitoutuminen uskomushoitoon on ymmärrettävissä. Kuten melkein kaikki muutkin homeopaatit, niin myös hän on nähnyt omin silmin kuinka asiakkaalle annetut tipat toimivat. Hän on kuullut asiakkaiden ihmettelyn loistavista tuloksista. Hän tietää, että homeopatia toimii. Joten tietenkin rakastava isä antaa sitä hoitoa jonka tietää toimivan.
Lääketieteellinen näyttö homeopatian toimivuudesta on toissijaista oman kokemuksen edessä.

5 comments:

AaJii said...

Onkin mielenkiintoista seurata, miten kauas Kirkko voi mennä Raamatun opeista, ennen kuin joudutaan kyseenalaistamaan koko teos. Nythän Kirkko on jo todennut, että luomiskertomus ja vanhan testamentin säädökset (sekoitekankaat ja syömisohjeet yms) ovat aikaansa sidottuja juttuja. Samaten naisten ei enää tarvitse vaieta ja homojen hommatkaan eivät enää ole kuolemansynti.

Jos Kirkko toteaa Raamatusta kaiken muun vanhentuneeksi (homojutut) tai vertauskuvalliseksi (luomiskertomus) niin kuinka uskottava on kertomus Jeesuksesta ja ylösnousemuksesta?

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Minuakin tuo kiinnostaa. Sillä tosiasiassahan kirkon ominaispiirrehän on "muutosvastarinta": Maamme on ollut kristillinen niin kauan, pakotetusti, ja vahvasti että yhteiskunta on läpeensä sen kyllästämä.

Siksi nyt, kun ollaan tasa -arvoistamassa ihmisiä, homotkin nähdään "oikea-vasenkätisyys" -merkitysvahvuuden tasolla, ollaan itse asiassa poistamassa yhtä kristillisyyden ominaispiirrettä sääntökokoelmasta ; Ennen Kristityt arvot ovat saaneet pomottaa myös eikristittyjä. Nyt homouskielto on ajettu "kerhon sisälle". Tämä on luonnollisesti hyvä asia. Nyt kirkko antaa periksi tässä asiassa. Se itse asiassa poistaa kristillisyyden vakiintunutta piirrettä.

Toki aatteet ovat eläneet, eikä nykyinenkään kristillinen arvomaailma ole kovin vanha: Karkeasti voisi sanoa että "Usko imi humanismin esiintuomat arvot sisäänsä ja oksensi vanhat pois." Vain nimi säilyi. Ja niinpä nyt ei ole esimodernia kuuliaisuutta ja ennalta määrättyä asemaa ja paikkaa yhteiskunnassa, vaan korostetaan individualistista uskonvalintaa. Vääräuskoinen ei enää ajakaan kostoa yhteisön päälle, vaan tuhoaa vain oman tuonpuoleisensa. Ennen kirkko komensi, nyt ihmiset kysyvät että mitä lisäarvoa kirkko tuo jne. Humanismiin ja individualismiin vaihtaminen on muuttanut itse asiassa aivan helvetin monta kohtaa. Tämän varmistamiseksi ei tarvitse kuin lukea historiaa ja vertailla kristinuskon nimissä tehtyä toimintaa ja sen nimissä esitettyjä näkemyksiä.

Erikoista on tietysti se, että muuttumattomuus tarkoittaa sitä että näyttää muun yhteisön edessä natsilta. Mukautuminen taas sorhaa uskonnon ydinkannanottoja.

kAmui said...

TV7:lta tulee juuri nyt ohjelma evoluutiosta nimellä Sytkäri: Evoluutio tieteen suuri harha-askel. Noin 15 minuuttia katsonut ja nauranut kovasti. Paljon virheitä ja vääriä tietoa. Jos et ohjelmaa sattunut nyt katsomaan, niin ei huolta! Huomenna (6.5) klo 13.00, viikon päästä 13.5 klo 00.30 ja torstaina 14.5 klo 16.00 tulee uusinta. Kanavaa voi katso suoraan netistä osoitteessa: http://vod.tv7.fi/ohjelmatiedot/ Suosittelen!

Paholaisen Asianajaja said...

kAmui, kiitos vinkistä! Kokeilen muistaa tuon yölähetyksen. Pahuksen työt tulevat pahasti harrastusten tielle.

Kari Tikkanen said...

Kirkossa voidaan mennä
Kaplanilaiseen rekonstruktionisti juutalaisuuden suuntaan, jossa viskataan vanhat tabut ja yliluonnolliset uskomukset olan yli mutta säilytetään muuten traditio ja rituaalit.

Savolaiset körttiläiset näyttää olevan etujoukossa: lesboja ja homoja siunataan ja piispa Riekkinen kutsui kr-uskon perustuksia järisyttävän Shelby Spongin kylään..