19.5.09

Skientologian vakiovastaus syytteisiin

Belgiassa uskalletaan olla ryhdikkäitä. Skientologien paikallinen sivukonttori sai syytteet kiristyksestä ja petoksesta. Taustalla on kymmenen vuoden pituinen tutkimus, jossa päädyttiin selvään johtopäätökseen: kyseessä on rikollisjärjestö.

Oikeus miettii vielä laittaako syytteet eteenpäin.

Sillä välin skientologien PR-henkilöt toistavat vuosikymmenien aikana tutuksi tullutta mantraa. Belgialaisella syyttäjällä on henkilökohtaisia ongelmia. Hän on "käyttänyt mediaa ja vainonnut skientologiakirkkoa kymmenen vuotta, onnistumatta saamaan asiaa edes oikeuteen." Syyttäjän asenne on "luonut syrjintää skientologeja kohtaan."

Ja sitten kaikkein järjettömin vastalause skientologiajärjestön vastauksesta:

Syyttäjän suositukset vihjailevat, että skientologiakirkko on jo valmiiksi syyllinen, ennen kuin oikeus on edes kuullut syytteitä. Tämän takia skientologien on vaikea toipua ja puolustaa itseään oikeudessa.

Kyllä. Skientologien PR on oikeasti noin uskomattoman typerää. Kun järjestö on joutumassa oikeuteen, niin se johtuu aina - AINA JA AINA JA AINA - siitä, että heitä vainoaa ilkikurinen henkilö, joka on valmis valehtemaan ja huijaamaan, tuottaakseen ongelmia skientologeille. Koskaan syy ei piile skientologien omissa puuhissa.

Ja tuo viimeinen kohta vastauksesta. Aivan kuin syyttäjät lähtisivät tuomarin puheille, jos he ajattelisivat skientologiajärjestön olevan viaton. Kokeilen tuota puolustusta jos/kun joudun pulaan lain kanssa. "Mutku syyttäjä on jo päättänyt, että mä varastin ne Tapio Puolimatkan kirjat kaupasta! Tää ei siis ole mikään reilu oikeudenkäynti!"

PR-paketin viimeistelee se, etteivät he kommentoi mitenkään syyttäjän esittämiä rikoskohtia. Vika on syyttäjässä, ei skientologiassa.

Seuraavien kuukausien aikana skientologit laittavat pystyyn kovan puolustuksen Belgiassa. Internetin aikakautena heillä ei ole varaa saada nenilleen, kuten kävi mm. Operaatio Snow Whiten kohdalla.

Nykyään jopa jotkut moraalin omaavat skientologit ovat valmiita kyseenalaistamaan David Miscavigen metkut. Scientology-Cult.com pyrkii valistamaan muita skientologeja siitä miten heidän uskontonsa on kaapattu. Nykyinen pomo haluaa vain jäsenten rahat. Keinoilla millä hyvänsä.

No comments: