29.5.09

Näin estetään AIDSin leviäminen

Swazimaan kuningaskunnassa on pohdittu miten AIDS saataisiin kuriin. Eräs parlamentaarikko Timothy Myeni sai älynväläyksen: Poltetaan sairaiden peppuihin varoitusmerkki. Näin kätevällä tavalla muut ihmiset näkevät ketä ei kannatta tuupata. Maa onkin pahassa pulassa:

Swazimaan HIV-sairastuneisuusaste on yksi Afrikan korkeimmista, 38,8 prosenttia, mikä voi ajan saatossa johtaa kansakunnan merkittävään köyhtymiseen, kun paljon aikuisväestöä kuolee ja lapsia jää orvoiksi.


Mutta jälleen kerran liberaalit nössöilijät ovat nostaneet mekkalan. He protestoivat ehdotusta, ja Myeni on joutunut perumaan sanansa. Mitä vaihtoehtoja jää jäljelle? Faktoihin perustuva seksivalistus ja ilmaiset kondomit?

2 comments:

Sähis said...

Vakava aihe...mutta repesin silti.

Ja kun tarpeeksi väsyneenä asiaa pohtii lisää niin tää on itse asiassa hauska aihe, kun se vietäisiin eteenpäin.

Kärtsättäisiin pakaroihin muutenkin samanlaiset varoituskyltit kuin tupakkapaketeissa, ja jenkkilässä voisi laittaa tietoja parisuhteiden seurauksista, pidättyväisyyden eduista, kyseisen takapuolen omistajan henkisistä "erikoisuuksista" ja varoitus takapuolenomistajan oikeuksista mahdollisessa siviilioikeudenkäynnissä.

Unknown said...

Uusi Time-lehti. 100 vaikutusvaltaisinta henkilöä, joukossa Etelä-afrikan uusi terveysministeri Barbara Hogan, joka viimein alkaa antaa kunnon AIDS-lääkkeitä mm. äideille ettei virus siirry syntyviin lapsiin.
Edellinen terveysministeri (joka ei uskonut HI-virukseen) suositti vain valkosipulia ja punajuurta.
Ja sitten sanotaan suoraan tylyt numerot, miten tämä uusi järkiministeri lopetti tappavan typeryyden:

"-ending a policy of denial that was responsible for the loss of an estimated 330'000 lives." - TIME, May 11,2009, s.79.

Teki mieli repiä jotain, paidan, lehden..