26.5.09

Rokotteista kieltäytyminen vaarantaa lapset

Uusi tutkimus vahvistaa sen mitä on pelätty: Rokotusten pois jättäminen nosta tautiriskejä. Paperin faktat perustuvat aikaisempia tutkimuksia tarkempiin tietokantoihin.

Coloradossa on kymmenen vuoden aikana kehittynyt endeeminen hinkuyskä. Liian moni vanhempi päätti jättää lasten rokottamisen väliin. Sen seurauksena hinkuyskä yleistyi lapsissa, lopulta muuttuen jatkuvaksi vitsaukseksi. Yksittäisten lasten rokote- ja terveystiedot Coloradon osavaltiosta mahdollistavat luotettavat vertailut rokotettujen ja rokottamattomien lasten välillä. Näin saadaan selville mitkä vanhemmat eivät hyväksy rokotteita ja millä perusteilla. Lääkärit ottivat terveystiedoista oireet tekivät arvion siitä onko lapsella ollut hinkuyskä. Tietenkin sokkona mahdollisiin lapsen saamiin rokotteisiin, jotta ennakko-olettamukset eivät pääse sekoittamaan tuloksia. Tutkimuksen tulos ei ole mikään ylläripylläri:

Rokottamatta jääneet lapset saavat 23 kertaa todennäköisemmin hinkuyskän kuin rokotteet ajallaan saaneet lapset.

Vanhemmat toistavat rokotepelottelukampanjan yleismiä väittämiä. Vieläkin jotkut vanhemmat ovat huolissaan rokotteiden elohopeasta, vaikka se poistettiin rokotteista. Vieläkin ollaan huolissaan siitä, että lapsille annetut rokotteet sekoittavat luonnollisen immuunijärjestelmän kehityksen. Vaikka sellaisesta ei ole lääketieteellistä näyttöä. Rokotteita vältetään niiden riskien takia, mutta enimmäkseen väärien riskien takia. Samalla unohdetaan mitä merkitystä rokotteiden välttämisellä on yhteisön kannalta.

3 comments:

-JTW said...

"Rokotteista kieltäytyminen vaarantaa lapset"

1+1=2

Paholaisen Asianajaja said...

Eikös joku tutkinut Suomessa sitä, että kaupungeissa kerrostalojen sisäpihat ovat hiljaisempia paikkoja kuin kadut.

Paholaisen Asianajaja said...

http://tuulikki.blogit.uusisuomi.fi/2009/05/17/sikainfluensa-rokotteet/

Kommentoisiko vai nauttisiko iltapäivästä, kas siinäpä pulma.