16.5.09

Alabama ja Missouri hylkäävät ID:n

Alabama ei innostunut akateemisesta vapaudesta. Lakiehdotus 300 unohtui komitean pöydälle tai putosi johonkin rakoon. Sillä olisi varmistettu opettajien oikeus esittää tieteellisten teorioiden tieteellistä kritiikkiä. Jopa biologista alkuperää käsitellessä. Ja oppilailla olisi ollut vapaus ja oikeus olla jotain mieltä näkökulmista (huom. monikko). Nyt alabamalaiset ovat aivopesua suorittavan fasismin orjia. Outoa ettei vapaus kelvannut poliitikoille.

Missourissa ei edes jaksettu käsitellä lakiehdotus 656:sta. Tuttuun tyyliin lakiehdotuksessa vaadittiin oppilaita "ymmärtämään, analysoimaan, kritisoimaan ja arvioimaan objektiivisella tavalla biologisen ja kemiallisen evoluution tieteellisiä vahvuuksia ja heikkouksia." Missourissa oli myös tehty selväksi mitä lakiehdotukselle ei missään nimessä saisi tehdä:

"this section shall not be construed to promote philosophical naturalism or biblical theology, promote natural cause or intelligent cause, promote undirected change or purposeful design, promote atheistic or theistic belief, promote discrimination for or against a particular set of religious beliefs or ideas, or promote discrimination for or against religion or nonreligion. Scientific information includes physical evidence and logical inferences based upon evidence."


Lakiehduksen sponsorit olivat republikaaneja.

No comments: