20.6.10

Skientologien pakkoabortit

Vuosi sitten St Petersburg Times julkaisi Truth Rundown-artikkelisarjan. Lehdessä selvitettiin miten ex-skientologit - jopa johtotasolla työskennelleet - kertovat nykyisen skientologiajärjestön pomon pahoinpitelevän skientologeja. Eli David Miscavige hakkaa alaisiaan. Viesti oli selkeä ja levisi maailmalle. Skientologien lakimiehet olivat valppaana ja skientologiajärjestön propagandakoneisto alkoi tuottamaan St Petersburg Timesin vastaista materiaalia.

Tänä kesänä St Petersburg Times todistaa jälleen olevansa rohkea lehti. Lehti paljastaa miten järjestön parhaimmassa SeaOrg-ryhmässä työskennelleet naiset kokivat kovia. SeaOrgin nuoret naistyöntekijät olivat suurien painostuskeinojen kohteita. Työ tuli perheen edelle. Pakolla. Raskaus ja lasten kasvatus haittaisivat tuottavuutta. Ratkaisu: abortti. Tai nainen voi synnyttää ja näin menettää oikeuden olla SeaOrgissa. Samalla hänet tungetaan jonnekin syrjäiseen dianetiikkakeskukseeen. Mutta vain parhaimmassa tapauksessa. Usein kehoituksia uhanneet naiset laitetaan RPF:ään, eli työleirille. SeaOrg-statuksen menettäminen olisi elämän suurimpia pettymyksiä, jota kultin ulkopuolella kasvaneet eivät välttämättä millään ymmärrä.

Painostaminen pakkoaborttiin on helppoa, jos sitä tehdään teini-ikäiselle tytölle. Sellaiselle tytölle joka ei tiedä mitään skientologiajärjestön ulkopuolisesta maailmasta. Näin kävi ainakin kolmelle naiselle, joita St Petersburg Times haastatteli.

No kids allowed.

Laura Dieckman. Claire Headley. Sunshine Pereira. Näiden naisten tarinat ovat melkein samanlaiset. Heidät kasvatettiin skientologien perheissä. He kävivät skientologien kouluissa. He aloittivat työskentelyn skientologiajärjestössä. Samoin he menivät nuorena naimisiin skientologin kanssa. Kaikki kolme kertovat joutuneensa painostuksen kohteeksi heti raskauden selvittyä. He eivät synnyttäneet.

Tuttuun tyyliin skientologiajärjestön pr-mestari Tommy Davis on vastaamassa kysymyksiin. Vaikka hän on tietoisesti valehdellut uutislähetyksessä (mm. skientologien perheitä hajottavasta Disconnection-käytännöstä), niin miehen ura ei näytä kärsineen tippakaan. Tällä kertaa Davis toteaa, ettei skientologiajärjetöllä ole mitään aborttikäytäntöä. Samoin Davis sanoo, ettei yhtäkään naista ole painostettu abortteihin SeaOrgissa. Skientologit kunnioittavat ihmisoikeuksia. Perhe on erittäin tärkeä skientologiajärjetölle. Aborttien hankkiminen on perheiden oma päätös.

THE ONLY WAY YOU CAN CONTROL PEOPLE IS TO LIE TO THEM. You can write that down in your book in great big letters.

-- L. Ron Hubbard Technique 88

Kuitenkin SeaOrgissa tapahtui pienen pieni muutos vuonna 1996. Käytäntöjä päivitettiin. Lapsia ei enää sallittu SeaOrgissa. Davisin mukaan muutos tehtiin perheiden ja lasten kunnioittamisen takia. Vauvat nähtiin häiritsevän SeaOrg-jäsenten tuottavuutta, kuten Davis asian muotoili. Samoin jäsenten pitkät työpäivät ja valmius lähteä minnetahansa ympäri maailmaa haittaisivat perhe-elämää.

Tämän takia SeaOrg ei enää kannusta lasten hankkimista. Davis painottaa toimittajille, että SeaOrgissa pidettiin hyvää huolta raskaana olevista. Heidän työtunteja vähennettiin. He saivat lahjoja pomoilta. Terveydenhoitoa. Davis esittelee kymmenen entisen SeaOrg-naisen lausuntoja, joissa kerrotaan miten hienosti heitä kohdeltiin.

Davisin selitys aborteista puhuvien ex-skientologien tarinoille on selvä: Ne naiset jotka nyt syyttävät viatonta skientologiajärjestöä aborteista ovat selvästi pettyneitä päätökseensä.

Oudointa tässä tarinassa on se, että skientologiajärjestö oli ennen perheystävällinen. L. Ron Hubbardin eläessä skientologit viettivät perhepiknikkejä. Lasten kasvatus oli avoimesti tärkeä asia. SeaOrgin ja muiden johtotason skientologien ei tarvinnut pelätä raskautta. L. Ron kuoli 1986. Vallan kaappasi David Miscavige. Miscavigella ei ole lapsia. Hauska fakta: skientologiajärjestössä ei äänestetä uutta johtajaa. Kokeile joskus ottaa selvää miten uusi skientologien pomo päätyy toimistoonsa. Lyhyt vastaus: skientologiajärjestö on yhtä demokraattinen kuin Pohjois-Korea.

Miscavigen opastuksella skientologiajärjestö muuttui. L. Ron Hubbardin oppeja päivitettiin. L. Ronin hulluimmat tekstit poistettiin virallisista kirjoista. SeaOrgin tuottavuus tuli tärkeämmäksi. Raskaana olevat perheet eivät saaneet jäädä Clearwaterin kaupunkiin. Heidät siirrettiin huonompi palkkaisiin hommiin. L. Ron Hubbardin laatimat perhepiknikit ja muut lomapäivät peruttiin. Niiden sijaan piti työskennellä. SeaOrgin vuoden 1996 määräyksessä ei käytetä sanaa "abortti," mutta perheenlisäystä haluavat jäsenet potkitaan pihalle. He menettävät elinkeinon, asunnon ja ystävät.

Muissa uutisissa huomioidaan, että skientologian kehuminen on poliittista myrkkyä.

Senate Majority Leader Harry Reid unleashed his first negative ad of the general election campaign Friday, depicting Republican Sharron Angle as a heartless extremist who would slash Social Security and Medicare for the elderly.

The 30-second ad airing statewide also reminds voters that Angle once suggested inmates enter a drug rehabilitation program devised by Scientology founder L. Ron Hubbard.

No comments: