27.7.09

Skientologien houkutteleva sopimus

Skientologian suurin puolustus ja hämäys on kultin ulkopuolisten mielikuvituksen puute. Kun ihmiset kuulevat ja lukevat oppeihin kuuluvista avaruusolennoista ja miljardien vuosien pituisista työsopimuksista, niin todennäköisin reaktio on nauraminen ja asian nopea unohtaminen. Työleirit lapsille ja pakkoabortit? Eihän sellaista voi oikeasti tapahtua?

Äskettäin julkisuuteen tuli skientologiajärjestön maineen kannalta tärkeä paperi:

"Application, Declaration and General Release Declaration of Religious Commitment and Application for Membership in a Scientology Religious Order and for Active Participation on Church Staff"

Näppärä nimi mutta mitä se tarkoittaa? Paperi on tarkoitettu sitovaksi sopimukseksi niille jotka hakevat skientologien uskonnolliseen järjestöön ja kirkon henkilökuntaan. Eli siis vähän tärkeämpiin hommiin kuin nämä Suomessa olevat dianetiikkaa kauppaavat skientologit.

Allekirjoitetulla dokumentilla luovutetaan oikeuksia skientologiajärjestölle. Skientologi joutuu suostumaan moneen asiaan. Allekirjoituksen myötä varmistetaan pari tärkeää asiaa:

Allekirjoittaneella - eikä hänen suvullaan - ei ole yhteyksiä mihinkään tiedustelujärjestöön.


Tuo on varmasti aivan normaali lakiteksti.

Hänellä ei ole vanhempia tai huoltajia jotka vastustavat skientologiajärjestöä, tai mitään sen haarabisneksistä.


Skientologit haluavat ennakoivasti välttää ongelmia. Taas ihan ymmärrettävää.

Allekirjoittanut ei pyri julkaisemaan skientologien salaisia papereita ja levitä niitä tiedotusvälineille.


Kun ottaa huomioon miten noloja asioita skientologiajärjestön toiminnasta on paljastunut vuosikymmenten aikana, niin olisi erittäin tyhmää jättää tuollainen kohta pois sopimuksesta.

Allekirjoittaneella ei saa olla sellaisia velkoja, jotka estäisivät hänen toimintansa järjestön sisällä.


Jälleen aivan looginen kohta. Skientologiajärjestö ei halua tuhlata aikaansa tyhjätaskuihin.

Kaikkien näiden ehtojan vastapainoksi sopimuksessa on varmasti kovat edut tulevalle työntekijälle. Eihän sitä muuten allekirjoitettaisi?

I FURTHER UNDERSTAND THAT ALL CHURCH STAFF MEMBERS INCLUDING MYSELF, ARE MEMBERS OF A RELIGIOUS ORDER; THAT THEY SERVE PURSUANT TO THEIR RELIGIOUS OBLIGATIONS AND NOT IN CONTEMPLATION OF RECEIVING ANY COMPENSATION WHATSOEVER, AND IN DOING SO THAT THEY ARE FORSAKING ALL COMMERCIAL AND FINANCIAL MOTIVATION. PLEASE INITIAL __


Heheh. Allekirjoittaneesta tulee uskonnollisen järjestön työntekijä, joten hän ei saa odottaa minkäänlaisia korvauksia tehdystä työstä. Taloudelliset motivaatiot tulee hylätä.

EACH CONSIDERS HIMSELF/HERSELF A VOLUNTEER TO CREATE A BETTER WORLD, AND UNDERSTANDS THAT HE/SHE IS NOT AN EMPLOYEE, I.E. IS NOT ENTITLED TO RECEIVE SECULAR BENEFITS SUCH AS A MINIMUM WAGE OR OVERTIME COMPENSATION. PLEASE INITIAL __


Allekirjoittanut on vapaaehtoinen. Hänen ei tarvitse vaivata mieltään maallisilla asioilla, kuten minimipalkka tai ylityökorvaukset. Tämä on laillista orjuutta. Se on ihan yleistä maailmalla.

Lomia työntek-... vapaaehtoiselle kertyy kaksi viikkoa vuoden pestin jälkeen. Tämän vastapainoksi vapaaehtoinen ei joudu miettimään mitä tekee eläkkeellä, sillä skientologiajärjestö ei tarjoa minkäänlaista eläkettä.

Viimeisenä niittinä isketään kaikkein pahin.

B. I HEREBY RELEASE AND DISCHARGE THE RELEASES from all actions, claims or demands I, my heirs, distributees, guardians, legal representatives or assigns ever had, now have or may hereafter have for injury or damage resulting from or any way connected with my membership in the Scientology Religious Order, active participation on Church staff or association with the Releasees. (...)


Skientologiajärjestö saisi siis laillisesti käyttää allekirjoittanutta ilmaisena työvoimana. Sen päälle hänellä ja perheellä ei olisi mitään oikeuksia vaatia mitään korvauksia mistään vahingoista joita uran aikana voisi tapahtua. Eikä hän saa missään vaiheessa haastaa skientologiajärjestöä oikeuteen.

Joten kuka haluaa lähteä mukaan parantamaan maailmaa skientologian avulla?

1 comment:

AaJii said...

"Tää nyt on vaan tällanen muodollisuus tämä paperi. Tohon vaan laitat nimes niin homma on sillä selvä, ja tervetuloa taloon!"