1.7.09

Muukalaisia viemäreissä

Tässä videossa nähdään jotain todella outoa ja vastenmielistä.

Pieni kaupunki Pohjois-Karolinassa ei herätä huomiota. Vielä vähemmän intoa irtoaa sen viemäreistä. Kryptozoologian uusin huuma liittyy viemärientarkastukseen. Kauko-ohjattu kamera kulkee viemäreitä pitkin. Vedet on päästetty pois tarkastusta varten. Yllättäen kamera tarkentaa johonkin mitä ei ole ennen nähty.Avaruusolentojen aivomassaa, kehittyviä hirviömunia vai jotain meristä huuhtoutunutta elämää? Vaihtoehtoja viljellään villisti. Onneksi DeepSeaNews on kerinnyt kysymään biologilta. Tietenkin ajattelit heti, että sykkivä massa on joku sammaleläin?

Tohtori Timothy S. Wood näki videon. Hän tunnisti kuvasta jotain muuta. Ihmetystä aiheuttavat massat ovat harvasukasmatoihin kuuluvia veijareita Tubifex tubifex.

Thanks for the video – I had not see it before. No, these are not bryozoans! They are clumps of annelid worms, almost certainly tubificids (Naididae, probably genus Tubifex). Normally these occur in soil and sediment, especially at the bottom and edges of polluted streams. In the photo they have apparently entered a pipeline somehow, and in the absence of soil they are coiling around each other. The contractions you see are the result of a single worm contracting and then stimulating all the others to do the same almost simultaneously, so it looks like a single big muscle contracting. Interesting video.


Supistuminen johtunee kameran valoista. Yksi mato reagoi, ja tämä ärsyttää kaikki viereiset madot supistumaan, jne. Todennäköisin selitys on siis jotain muuta kuin muukalaisia avaruudesta.

Tältä madot näyttävät kelluessaan vapaasti vedessä.Mmmm. Tekee mieli nuudelikeittoa, brb.

2 comments:

Anonymous said...

:'D Kohtuu kuvottavan näköinen.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

EI tuo nyt ole "niin kamala". Tässä on esillä yksi biologian asia, jonka uskon vaikuttavan siihen että siihen liittyviin asioihin liittyy aika helposti antipatioita.

Sitä pidetään "sotkuisena". Hienoa luonnonjärjsteystä ei saisi siksi hirveästi sorkkia. "Ties mitä saastaa paljastuu". Madonleikkuut tunneilla tuskin poistavat tätä asiaa. Tulee tunne "Biologit leikkii limalla ja kauhealla".

Pseudotieteilijöistä kryptozoologit saavat kuitenkin minulta eniten arvostusta. Sillä siinä missä useissa muissa systeemeissä ollaan "ideologia-saivartelijoita" eli käytetään kaikki mahdollinen arsenaali ajatteluun, joka on usein denialismia, jossa yritetään kaivaa millä ehdoin tahansa että "ne on väärässä". Mutta he eivät tee kunnon likaista duunia asiansa eteen. Kreationisti ei koskaan mene metsästämään aitoa ihmettä, eikä yritä saada Jumalaa itse tulemaan puolustamaan itseään. He ikään kuin olettavat että uskovan on tämän sijasta filosofioitava ja saivarreltava.

Kryptozoologit sen sijaan menevät viemäreihin ja muualle kameroineen. Toki heilläkin "ei ole todistettu vääräksi, ihmiset kertoo tarinoita, siis on mahdollinen ja käytännössä todistettu, vain puupäisimpiä skeptikkoja varten pengotaan." -henkeä. Mutta he sentään penkovat.