21.7.09

Kuuhulluutta liikkeellä

Apollo 11 laskeutui 40 vuotta sitten Kuuhun.

35 vuotta sitten ilmestyi ensimmäinen kirja jossa kyseenalaistettiin Apollo 11 tekemän retken todellisuus. Bill Kayngsin oli kirjoittanut We Never Went to the Moon: America's Thirty Billion Dollar Swindle-nimisen kirjan. Siitä lähti liikkeelle erilaiset salaliiton variaatiot. Nykyään voidaan havaita, että neljännes briteistä ja venäläisistä ja jopa 40 % ruotsalaisista uskoo USA:n lavastaneen Kuussa käymiset. Vaikka ovatkin lehdistön iki-ihanan luotettavia kyselyitä, niin prosentit ovat korkeita.

Salaliittoteoriat alkoivat velloa 70-luvulla Vietnamin sodan ja Watergate-skandaalin vietyä loputkin hallituksen luotettavuudesta. Nykyään internetissä elää sitkeä kuuhulluus, joka on noussut esiin eri keskustelupalstoilla. Kuulento on uutisissa, sillä NASA ilmoitti hukanneensa alkuperäiset nauhat Apollo 11-lennon kuuseikkailusta. Sitten vuosipäivän lähestyessä alettiin esittämään todella Pahoja Kysymyksiä:


Mutta kuka kuvasi Armstrongin laskeutumisen kuumodulista kuun pinnalle ?
Lähettäjä: Mysteeri | ma 20.7 klo 09:07


Joku on joskus sanonut, ettei ole tyhmiä kysymyksiä. On vain tyhmiä ihmisiä. Samaa kysymystä on toisteltu televisiossa. Sinällään outoa ettei kysymyksen esittäjä ole vaivautunut itse ottamaan selvää kuulennosta. Kuuhun laskeutuneessa moduulissa oli kamerat mukana. Tikapuita pitkin suoritettu laskeutuminen Kuun pinnalle taltioitiin runkoon kiinnitetyn televisiokameran avulla. Kamera asettui paikalleen kun kuumoduulin sisällä olleet astronautit vain kytkivät sen päälle. Myöhemmin kameran sai irti rungosta ja asetettua kolmijalkaan. Näin hightechillä tavalla saatiin molemmat astronautit samaan kuvaan, joten mukaan ei tarvittu ylimääräistä kuvausporukkaa.Kuvan kolmijalka ei liity Apollo 11 kuulentoon.

Kaikkiin kuuhullujen esittämiin kysymyksiin löytyy vastaukset, kunhan vain jaksaa kaivaa oikean tietolähteen esiin. Lipun hämmentävästä liehumisesta avaruudessa aina salaperäisiin varjoihin ja sieltä valokuviin joissa ei näy tähtiä.

Parasta antia onkin lukea näiden kuuhullujen pohdiskeluja. Esim. tuolla Aamulehden keskusteluissa on tällainen platinoitu helmi:

On kai jokseenkin eri asia 'todistaa' että kuuhun on 40 vuoden aikana saatu toimitettua romua, kuin että olisimme 40 vuotta sitten katsoneet suorana lähetyksenä kuukävelyä. Katsottuani kuumodulin varjoa videolta n. 3 tunnin ajan useilla eri nopeuksilla, voi todeta että se ei liiku mihinkään - johtopäätös: valonlähde on samalla kiintellä kamaralla kuin alus & tämä lienee tapahtunut huomattavasti todennäköisemmin autiomaassa kuin kuussa, auringonvaloa se ei ainakaan ole ;)


Lopussa oleva hymiö voisi olla merkki trollauksesta. Ainakin toivon sen olevan. Onneksi "40 ja risat" sai pian lisätietoa avuliailta kommentoijilta:

Ja jos ottaa hivenen enempi selvää, niin kuun oma vuorokausi on synodisen kuukauden mittainen ja on 29 vrk 12 h 44 min. Siten on melkoisen selvää, ettei varjo merkittävästi liiku vielä mitättömän 3 tunnin aikana toisin kuin se maassa tekisi. Itse en siis varjon liikkumattomuuden vuoksi tekisi tuollaisia johtopäätöksiä ja etenkin kun nimenomaan autiomaassa se varjo nimenomaan olisi liikkunut huomattavasti.
Lähettäjä: Spacecake | ti 21.7 klo 18:21


Kuuta kiertävä luotain napsi pari kuvaa Apollo-lentojen jättämistä jäljistä Kuun pinnalla. Se ei tietenkään vaikuta vahvan kuuhullun maailmankuvaan. Luotaimen kuvat kun ovat tietenkin NASA:n valmistamia väärennöksiä. Todisteet salaliittoa vastaan ovatkin todistusaineistoa salaliiton puolesta! Näin salaliitto voi elää turvallista elämäänsä vuosikymmenestä toiseen.

Kun luotain pääsee ylittämään laskeutumispaikat paremman auringonvalon ollessa läsnä, niin kuvista tulee vielä tarkempia. Tai kuuhullun kielellä: NASA-teknikot ovat kerinneet tekemään tarkemmat väärennökset.

1 comment:

AaJii said...

Fingerporista löytyi taas totuus. Tällä kertaa selvisi mistä UFO-sieppauskokemukset tulevat.